Zaterdag 20 april 2024

FC Twente uitgeschakeld na gelijkspel tegen Qarabag

Geplaatst op 28 augustus 2014 door   ·   1 Reactie

375x250 Hoa - CF4A0436ENSCHEDE – Voor FC Twente zit het Europese avontuur er alweer op. Na de 0-0 in Azerbeidzjan vorige week, werd er donderdagavond met 1-1 gelijkgespeeld tegen FK Qarabağ, waardoor de bezoekers op basis van het gescoorde uitdoelpunt doorgaan naar de groepsfase van de Europa League. Twente kwam nog wel op 1-0, maar door de gelijkmaker vlak na rust kan Twente zich nu volledig gaan richten op de competitie.

Het waren de gasten uit Azerbeidzjan die in de Grolsch Veste de eerste kans kregen op de openingstreffer. Aanvaller Muarem Muarem nam de bal mee met de hand, maar mocht door van de Italiaanse scheidsrechter, waarna hij de bal voorlangs schoot. Ook de thuisploeg creëerde mogelijkheden, maar schoten van Youness Mokhtar en Hakim Ziyech troffen geen doel.

Twente speelde slordig de eerste helft en dat resulteerde dan ook in kansen voor Qarabag. Zowel Kamohelo Mokotjo als Cuco Martina leidden met een foute pass een grote kans in voor de bezoekers, maar Vüqar Nadirov en Reynaldo hadden hun vizier niet op scherp. Toch waren het de Tukkers die de score openden. Een steekpass van Kyle Ebecilio op Luc Castaignos betekende dat de Rotterdamse spits het zestienmetergebied van de tegenstander binnen kon dribbelen en de bal met links in de verre hoek kon schuiven. Drie minuten later kreeg Ziyech de kans op 2-0, maar omdat zijn schot geblokt werd, gingen beide ploegen rusten met een 1-0 tussenstand.

De Azerbeidzjanen kwamen na de pauze wederom goed uit de startblokken en deze keer waren ze wel trefzeker. Plaaggeest Muarem kreeg de bal, vijf minuten na rust, vanaf links teruggelegd op de rand van het zestienmetergebied en plaatste de bal zonder twijfel in de verre hoek: 1-1. Nadat Qarabag kort na de gelijkmaker wederom een grote kans kreeg, nam Twente het initiatief weer over. Grote kansen voor Ziyech (paal), Kusk (van de lijn gehaald) en Castaignos (paal) werden echter niet in doelpunten omgezet.

De mannen van Alfred Schreuder gingen vervolgens op zoek naar de treffer die de thuisploeg in het Europa League-toernooi moest houden, maar veel verder dan wat afstandsschoten en een kopbal van invaller Torgeir Børven kwamen ze niet meer. Twente is door de nederlaag klaar in Europa en kan zich volledig gaan richten op de Eredivisie. Aankomende zondag wacht de thuiswedstrijd tegen Feyenoord.

FC Twente – FK Qarabag 1-1 (1-0)
Scoreverloop: 37. Castaignos 1-0, 51. Muarem 1-1,
Scheidsrechter: Mazzoleni (Ita)
Gele kaarten: Garayev (Qarabag)

Opstelling FC Twente: Marsman; Martina, Bjelland, Lachman, Schilder; Mokotjo, Ziyech(79. Børven), Ebecilio(64. Eghan); Kusk, Castagnois, Mokhtar(90+4. Ould-Chikh)
Opstelling FK Qarabağ: Sehić; Garayev, Medvedev, Sadygov, Agolli; Guseynov, Reynaldo, Muarem(71. Dias); Almeida, Chumbinho(79. Joesifov), Nadirov(85. Teli)