Zondag 26 mei 2019
Twentesport

FC Twente verder in beker na worsteling met Noordwijk

Geplaatst op 30 oktober 2018 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – FC Twente heeft de derde ronde van het bekertoernooi bereikt, dankzij een zege op de amateurs van Noordwijk. De Enschedeers speelden in een gelegenheidsformatie en hadden een onnodig lastige avond, maar wonnen wel, 4-2.

Na een redelijke openingsfase zakte het niveau snel in. Noordwijk kwam niet in de problemen en toen FC Twente enkele kansen onbenut had gelaten zochten de amateurs de aanval. Toch was het Twente dat op voorsprong kwam. Javier Espinosa en Aitor scooren kort na elkaar en dat leek een snelle beslissing te geven. Wendt deed wat terug namens Noordwijk en bracht zo ook de spanning terug.

Na rust worstelde FC Twente verder. Espinosa scoorde opnieuw, maar de beslissing bleef uit. Toen Wendt opnieuw de achterstand verkleinde geloofde Noordwijk ineens in een stunt. De jacht naar de gelijkmaker leverde FC Twente zoveel ruimte op dat Rafik Zekhnini vlak voor tijd eindelijk de beslissende goal kon maken.

FC Twente – vv Noordwijk 4-2 (3-1)
Scoreverloop: 28.  Espinosa 1-0, 30.  Aitor 2-0, 33. Wendt 2-1, 39.  Espinosa 3-1, 87.  Wendt 3-2, 90+2. Zekhnini 4-2
FC Twente: Drommel, Nacho (70. Ramos), Schenk, Bijen, Maria, Holscher, van der Heyden, Espinosa, Bapoh, Boere (66. Zekhnini), Aitor (77. Wieffer).

 

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief