FC Twente kan ook in Utrecht niet winnen

Geplaatst op 1 november 2015 door   ·   Geen reacties

Hakim Ziyech 2015-04-25 FC Twente - AZ - 0-2 - Hoa (181)UTRECHT – FC Twente heeft de uitwedstrijd tegen FC Utrecht met 4-2 verloren. Ondanks een voorsprong door Thomas Agyepong en een gelijkmaker van Hakim Ziyech (foto) lukte het niet punten aan het duel over te houden.

Met een zware bekerwedstrijd in de benen leek FC Utrecht de ideale tegenstander voor FC Twente. Zeker toen Thomas Agyepong na een kwartier de score opende. Timo Letschert bezorgde FC Utrecht in de 29e minuut de gelijkmaker. Doelman Joel Drommel werkte vervolgens een inzet van Nacer Barazite met zijn voet in eigen doel. Nauwelijks twee minuten later zorgde Hakim Ziyech voor de gelijkmaker.

Na rust gaf FC Twente het duel alsnog uit handen. Barazite scoorde de 3-2, maar leek op dat moment buitenspel te staan. In de slotfase bepaalde Sébastien Haller de eindstand vanaf de strafschopstip op 4-2.

Tijdens de wedstrijd waren de spreekkoren vanaf de Bunnikside een triest dieptepunt. ‘zit je lekker voor de buis, vliegt er vuurwerk door je huis, hee hoo Enschede.’ Nog triester werd het toen tijdens een blessurebehandeling van Agyepong een lied over bananen werd aangeheven. Dat vervolgens de stadionspeaker het publiek bedankte voor hun fantastische support was veelzeggend.

FC Utrecht – FC Twente 4-2(2-2)
Scoreverloop: 18. Agyepong 1-0, 29. Letschert 1-1, 38. Klaiber 2-1, 40. Ziyech 2-2, 64. Barazite 3-2, 89. Haller 4-2 )pen.)

Scheidsrechter: D.Higler
Gele kaart: Strieder (FC Utrecht)

Opstelling FC Utrecht: Ruiter, Klaiber, Van der Maarel, Letschert, Conboy, Ramselaar, Strieder (68’ Diemers), Barazite, Ayoub (69. Leeuwin), Joosten (78. Ludwig), Haller.
Opstelling FC Twente: Drommel, Ter Avest, Uvini, Bijen, Van der Lely (78. Tapia), Mokotjo, Ziyech, Gutiérrez, Ede (86. Olaitan), Oosterwijk, Agyepong (74. Cabral).