FC Twente verliest ondanks sterke tweede helft van NEC

Geplaatst op 27 januari 2016 door   ·   Geen reacties

Hakim Ziyech 2015-10-07 FC Twente - Heerenveen 1-4 - hoa (57)NIJMEGEN – FC Twente heeft woensdagavond tegen NEC haar twaalfde competitienederlaag geleden. Na de goede wedstrijden tegen Heracles Almelo en PSV werd er in Nijmegen met 2-0 verloren. De doelpunten van NEC vielen pas laat in de wedstrijd, juist net toen de ploeg van Rene Hake in een sterke fase zat.

FC Twente begon in De Goffert met een verrassing in de aanval. Spits Jari Oosterwijk was volgens de lezing van de Enschedese club ziek en werd vervangen door nieuwkomer Zakaria el Azzouzi, die afgelopen week op huurbasis overkwam voor Ajax. Daarnaast kon trainer Rene Hake ook niet beschikken over verdediger Renato Tapia, die deze week naar Feyenoord vertrok.

Met Joachim Andersen als vervanger van de Peruaan begon FC Twente aan de wedstrijd, maar het maakte de eerste helft verre van indruk. Hakim Ziyech loste na ruim vijf minuten voetballen nog wel het eerste schot, maar de thuisploeg werd – vooral via de flanken – het vaakst gevaarlijk. Een schot van Janio Bikel werd gekraakt, Christian Santos mikte twee keer over, Wojciech Golla deed dat ook een keer en het schot van Navarone Foor kon makkelijk worden gepakt door FC Twente-doelman Nick Marsman, maar echt grote kansen waren het niet. Daartegenover stonden in de eerste helft slechts schoten van Jerson Cabral en wederom Ziyech, maar die konden makkelijk gepakt door NEC-sluitpost Brad Jones.

Het begin van de tweede helft was niet veel voortvarender, maar na een kwartier spelen kregen de Enschedeërs wel een levensgrote kans. Debutant El Azzouzi was rond de middellijn net iets eerder bij de bal dan NEC-verdediger Golla en had zo een vrije doortocht naar het Nijmeegse doel. De openingstreffer leek in de maak, maar de Ajax-huurling vond uiteindelijk de uitkomende Jones op zijn weg. Twente nam vervolgens het heft in handen en hield druk op de NEC-defensie. Dit leverde echter slechts afstandsschoten op van onder meer El Azzouzi en, wie anders, Ziyech en juist aan de andere kant viel een kwartier voor tijd de treffer: Foor zette via een prachtige, hoge steekbal Limbombe vrije voor keeper Marsman en de Belgische aanvaller rondde via een boogbal bekwaam af.

FC Twente was daarna niet meer bij machte om kansen te creeren en kreeg via Santos zelfs nog een tweede treffer tegen: 2-0. Dit was ook de eindstand en dus blijven de roodhemden op een nacompetitieplek staan.

NEC – FC Twente 2-0 (0-0)
Scoreverloop: 75. Limbombe 1-0, 88. Santos 2-0
Toeschouwers: 10.958
Scheidsrechter: Van de Graaf
Gele kaarten: Kane (NEC), Ziyech (FC Twente)
Opstelling NEC: Jones; Kane, Dumic (90. Leiwakabessy), Golla, Woudenberg; Bikel (73. Ritzmaier), Foor, Breinburg; Appiah (66.Rayhi), Santos, Limbombe
Opstelling FC Twente: Marsman; Ter Avest (86. Agyepong), Uvini, Andersen, Schilder (77.Bijen); Mokotjo, Ziyech, Gutiérrez; Ede, El Azzouzi, Cabral