FC Twente verliest ook in Zwolle

Geplaatst op 23 augustus 2015 door   ·   Geen reacties

Alfred Schreuder - hoa - 2014-09-21-Heracles - FC Twente - hoa - 1-4 - (86)ZWOLLE – FC Twente heeft voor de tweede opeenvolgende keer verloren. Op bezoek bij PEC Zwolle gingen de Tukkers met 2-1 onderuit. Die nederlaag had hoger uit kunnen vallen, wanneer de Zwolse voorhoede wat scherper was geweest.

Voor FC Twente waren de belangen groot, nadat er twee keer niet gewonnen werd, moest er nu eindelijk drie punten gehaald worden. Die instelling kwam de eerste minuten tot uiting, maar zakte net zo hard weer weg, toen Zwolle aanzette. Net als in de eerste twee wedstrijden was er nauwelijks organisatie en overleg te herkennen in het spel van de Tukkers. Daarmee lijkt het nieuwe seizoen nu al een kopie te worden van het vorige.

Halverwege de eerste helft kwam Zwolle op voorsprong, nadat een ingreep van Uvini tegen Wouter Marinus met een strafschop werd bestraft. Vanaf elf meter schoot Veldwijk raak. Vervolgens bleef FC Twente zonder overtuiging spelen, als een ploeg die zijn eigen tegenstander was.

Na rust leek Twente plotseling wel in staat tot acceptabel voetbal te komen. Na goed voorbereidend werk van Robbert Schilder maakte Hakim Ziyech gelijk. Even leken de Tukkers door te drukken, maar net zo snel was de aanvalsdrang weer verdwenen. Zwolle kwam terug in de wedstrijd, kreeg enkele mogelijkheden, waarna Ben Rienstra raak schoot.

In de slotfase ging Twente nog op jacht naar de gelijkmaker. Kansen daartoe waren er via Jari Oosterwijk en Ziyech. Toch was het Zwolle dat de betere mogelijkheden had, maar verzuimde het duel vroegtijdig te beslissen.

Grote vraag is hoe het nu verder moet. Met een uitwedstrijd tegen het geweldig spelende Heracles en een thuiswedstrijd tegen Ajax op het programma lijken er weinig aanknopingspunten. Toch zal Alfred Schreuder in die twee wedstrijden voor de ommekeer moeten zorgen, om niet in een onhoudbare positie te belanden.

PEC Zwolle – FC Twente 2-1 (1-0)
Scoreverloop: 25. Veldwijk 1-0 (pen), 46. Ziyech 1-1, 63. Rienstra 2-1
PEC Zwolle: Begois, Van Polen, Marcellis,Lam,Van Hintum, Rienstra, Dekker (76. Lazic), Marinus (81. El Hasnaoui), Menig (59. Thomas), Veldwijk, Becker.
FC Twente: Marsman, Ter Avest (68. Van der Lely), Bijen, Uvini, Schilder, Mokotjo, Gutiérrez (75. Tapia), Ziyech, Corona, Da Cruz (81. Oosterwijk), Olaitan.