Dinsdag 19 maart 2024

FC Twente verliest ook van Go Ahead Eagles

Geplaatst op 18 november 2018 door   ·   1 Reactie

ENSCHEDE – FC Twente heeft opnieuw verloren. In Enschede was Go Ahead Eagles met 1-0 te sterk. Jarislav Navratil profiteerde van een fout van Ricardinho en maakte in de blessuretijd van de eerst helft het enige doelpunt van de wedstrijd.

Vooraf waren de verwachtingen hoog gespannen. Het duel met Go Ahead zou voor FC Twente de sleutelwedstrijd zijn, aanhaken of voorlopig genoegen  nemen met een bijrol, zoveel was wel duidelijk. Die lading kwam in de eerste fase van het duel ook tot uiting. FC Twente begon gedreven en zocht nadrukkelijk de aanval. Dat gebeurde alleen te druistig en zonder al teveel overleg. Voor Go Ahead was het een kwestie van afwachten tot de eerste aanvalsgolven voorbij waren. Vervolgens kwamen de Deventenaren beter in de wedstrijd en waren de bezoekers ook een fase de betere en makkelijker voetballende ploeg.

Lange tijd leek er weinig aan de hand en gebeurde er ook niet al te veel. Beide ploegen bleven berusten in het verdedigen boven de aanval te kiezen. Toch kwam Go Ahead op slag van rust op voorsprong. Daar was een flinke verdedigingsfout voor nodig, Ricardinho verspeelde op onthutsend simpele wijze de bal, waarna Jaroslav Navratil door kon en eenvoudig kon scoren.

Na rust moest FC Twente komen en kon Go Ahead rustig afwachten en gokken op de omschakeling. In plaats van met hoog tempo de Deventer muur kapot te spelen kozen de Enschedeers ervoor keer op keer de lange bal te spelen. Dat de achterste linie van de tegenstander uit ‘reuzen’ bestond leek maar niet tot de spelers door te dringen. Gevolg was dat Go Ahead zonder moeite overeind bleef en het spel van Twente steeds slechter en slordiger werd.

In de laatste fase kreeg Go Ahead-speler Lelieveld in korte tijd twee keer geel.  In plaats van een echte vleugelspeler te brengen  en zo het veld breed te houden koos Pusic ervoor met Oosterwijk nog een extra speler in het volle centrum te brengen. Het leverde weinig kansen maar wel bijna de gelijkmaker op. Kort voor tijd was Oosterwijk dichtbij, maar ook hij kreeg de bal niet door het woud van benen.

FC Twente – Go Ahead Eagles 0-1 (0-1)
Score: 45. Navratil 0-1,

FC Twente: Drommel, Nacho, Gonzalez, Bijen, Ricardinho (77. Oosterwijk), Brama, Hölscher, Smith, Aitor, Boere, Espinosa.

Go Ahead Eagles: Verhulst, Lelieveld, Bosz, Veldmate, Baas, Stans, Bakx, Van der Venne (76. Werkhoven), Navratil, Verheydt (65. Van Moorsel), Dzepar.