FC Twente verprutst zege in slotseconden

Geplaatst op 5 oktober 2018 door   ·   Geen reacties

EINDHOVEN – FC Twente verspeelde tegen FC Eindhoven in de slotseconden van de blessuretijd twee punten. In een matige wedstrijd had Aitor de Enschedeers op voorsprong gebracht. In de derde en laatste minuut van de blessuretijd kopte Collin Seedorf na een corner de 1-1 binnen.

FC Twente speelde in Eindhoven misschien wel de slechtste wedstrijd van het seizoen tot dusver. Voor rust was het tempo veel te laag om de tegenstander te verontrusten. Na een aardige openingsfase zakte het niveau flink naar beneden en was er voor de toeschouwers weinig meer te beleven. Het was Eindhoven dat zelfs de beste kans kreeg, Kabungu leek alleen door te kunnen, maar slaagde er, op weg naar het doel van Drommel, niet in op de been te blijven.

Na rust leek de wedstrijd eenzelfde verloop te krijgen. Tot FC Twente na een kwartier een vrije trap kreeg. Aitor mocht aanleggen, maar slaagde er niet in een medespeler te bereiken, omdat Eindhoven de bal ook niet weggewerkt kreeg, verdween deze in het doel en kwamen de Enschedeers op voorsprong. Die situatie werd nog prettiger toen Jay Idzes een kwartier voor tijd rood kreeg. De middenvelder haalde hard door op Jari Oosterwijk en kon vertrekken.

De tijd verstreek en waar de meegereisde supporters de zege al vierden, sloeg Eindhoven alsnog toe. Een corner, diep in blessuretijd, werd door Collin Seedorf, het achterneefje van Clarence, binnengekopt voor de gelijkmakende 1-1.

FC Eindhoven – FC Twente 1-1 (0-0)

Score: 56. Aitor, 90+3.  Seedorf 1-1

Geel: Lopes, Raaijmakers (FC Eindhoven), Hölscher, Aitor (FC Twente)
Rood: Idzes (73. FC Eindhoven)
FC Eindhoven: Swinkels, Seedorf, Van der Heyden, Essikal, Daniels, Kabangu, Van den Boomen, Loof, Lopes (69′ Sam), Raaijmakers(82. Bourard), Idzes.
FC Twente: Drommel, Ramos, Bijen, González (53′ Nacho), Ricardinho, Smith, Hölscher, Espinosa; Aitor, Boere (66′ Oosterwijk), Zekhnini (84′ Bapoh).