FC Twente verslaat sc Cambuur

Geplaatst op 2 februari 2014 door   ·   Geen reacties

375x Eghan - 2013-08-31-hoa_ENSCHEDE – FC Twente heeft de thuiswedstrijd tegen sc Cambuur met 3-1 gewonnen. Ramon Leeuwin opende vanaf elf meter de score. Na rust maakte Luc Castaignos gelijk, bracht Shadrach Eghan FC Twente op voorsprong en zorgde Rasmus Bengtsson voor de beslissing.

Doordat FC Twente het duel in een te laag tempo begon, slaagden de Tukkers er niet in om het duel onder controle te krijgen. Daardoor kon sc Cambuur mee blijven voetballen en zelf ook voor het nodige gevaar zorgen. Dat had tot gevolg dat de Friezen na vijfentwintig minuten zomaar op voorsprong kwamen. Na een misverstand tussen Roberto Rosales en Andreas Bjelland ging Bartholomew Ogbeche door.Rasmus Bengtsson zette Ogbeche van de bal, maar trok de aanvaller vervolgens aan zijn shirt. En lichte overtreding, maar in de ogen van scheidsrechter Pol van Boekel voldoende om de bal op de stip te leggen. Ramon Leeuwin schoot onberispelijk raak.

Opvallend genoeg was de achterstand juist het signaal wat FC Twente nodig had. In het eerste kwartier van het tweede deel stelde FC Twente orde op zaken. Eerst kopte Castaignos na een vrije trap van Dusan Tadic via de onderkant van de lat de gelijkmaker binnen. Even later zorgde invaller Shadrach Eghan (foto) voor de 2-1, door met een verdekt schot Nienhuis volledig te verrassen.

FC Twente kreeg vertrouwen door de opleving en ging de kansen wat gemakkelijker uitspelen. Quincy Promes stuitte na een mooie pass van Tadic echter tot twee keer toe op Nienhuis. De Noorse nieuweling Torgeir Børven, vervanger van de aangeslagen Castaignos, ontbrak het net even aan de rust om zijn eerste mogelijkheden voor de nieuwe club te benutten.
Desondanks besliste Bengtsson het duel ongeveer 10 minuten voor tijd, door te scoren uit een hoekschop van Promes.

Uiteindelijk behaalde FC Twente daarmee de overwinning die het verdiende, maar kreeg het ook een duidelijk signaal, dat nonchalant en in een te laag tempo aan een wedstrijd beginnen zomaar tot grote problemen kan leiden.

FC Twente – sc Cambuur 3-1 (0-1)
Scoreverloop: 25’ Leeuwin 0-1 (pen.), 54’ Castaignos 1-1, 60’ Eghan 2-1, 79’ Bengtsson 3-1
Toeschouwers: 29.650
Scheidsrechter: Van Boekel
Gele kaart: Tadic (FC Twente) Bijker, Van der Laan, Lukoki (sc Cambuur)
Opstelling FC Twente: Marsman, Rosales, Bjelland, Bengtsson, Schilder (56’ Koppers), Gutiérrez, Ebecilio, Tadic, Mokhtar (59’ Eghan), Castaignos (67’ Børven), Promes.
Opstelling SC Cambuur: Nienhuis, Droste, Van der Laan, Van Moorsel (60’ Mulders), Bijker, Ogbeche (60’ Hemmen), Lukoki, El Makrini (76’ Bakker), Ritzmaier, Manu, Leeuwin.