Woensdag 24 april 2024

Twente versterkt kopplek door winst, en verlies anderen

Geplaatst op 1 februari 2019 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – Met een onbedreigde zege van 4-1 op Helmond Sport en puntenverlies van een aantal geheide concurrenten in de top van de eerste divisie heeft FC Twente vanavond goede zaken gedaan.

De ploeg speelde niet eens op de toppen van zijn kunnen, maar had weinig te duchten van de Brabanders, die eerder dit seizoen nog een gelijkspel uit het vuur sleepten.

Tom Boere, de spits van de Enschedeërs, brak al na dik tien minuten de score open van elf meter en verdediger Nacho Monsalve zorgde na dik een half uur voor de ruststand van 2-0. De ploeg uit Helmond kon er weinig tegenover stellen, een handvol kansjes.

Kort na rust besliste Aitor, voor zover dat nog niet gebeurd was, met het mooiste doelpunt van de avond (een krakkend schot in de bovenhoek) de wedstrijd definitief. Monsalve bracht met zijn tweede het totaal op vier. Dat het er geen vijf werden kwam mede doordat invaller Oussama Assaidi, die voor Boere in de ploeg kwam, vijf minuten voor tijd penalty wist te missen. En dat Diego Snepvangers daarvoor nota bene tegen scoorde was een onnodige vlek.