Dinsdag 23 april 2019
Twentesport

FC Twente voor schut gezet door talenten van Ajax

Geplaatst op 30 november 2018 door   ·   4 Reacties

ENSCHEDE – FC Twente is voor schut gezet door de talenten van Jong Ajax. In een wedstrijd waarin de ploeg collectief ver door de ondergrens zakte gingen de Enschedeërs met 2-5 onderuit.

Dat FC Twente op voorsprong kwam leek te verbloemen dat de ploeg niet best begon, want ook in de openingsminuten kreeg Jong Ajax al enkele kansen. Slecht keeperswerk stelde Javier Espinosa in staat de score te openen. Het doelpunt bracht geen rust, FC Twente bleef gejaagd spelen en speelde de technisch vaardiger spelers van de Amsterdammers daarmee in de kaart. Waar de thuisploeg grossierde in fouten en balverlies kwam het spel van Ajax juist goed tot zijn recht. Omdat in plaats van kort te dekken, iets waar beloftenteams over het algemeen een hekel aan hebben, kreeg Ajax alle ruimte om te voetballen. Michael Maria wist de gelijkmaker nog net te voorkomen, maar uit de daaropvolgende corner kopte Sven Botman heel simpel raak. Jong Ajax ging door en kwam nog voor rust op 1-3 door Sergino Dust en Jurgen Ekkelenkamp. Bij beide treffers zag de Twentse defensie er opnieuw slecht uit.

Na rust koos FC Twente, noodgedwongen, ervoor om vol op de aanval te spelen. Peet Bijen verkleinde de achterstand tot 2-3 en dat leek de opmaat voor de jacht op de gelijkmaker. Zes minuten na de aansluitingstreffer stond er 2-5 op jet scorebord en was de wedstrijd gespeeld. Het was een fase waarin FC Twente compleet ondersteboven werd gespeeld. Vaclav Cerny benutte een strafschop en Ekkelenkamp scoorde zijn tweede. FC Twente beperkte zich tot consolideren en Ajax verzuimde nadrukkelijk om de score veel hoger op te laten lopen.

In blessuretijd kreeg Cristian Gonzalez nog rood voor een tackle die de wedstrijd perfect samenvatte, het sloeg helemaal nergens op. Na afloop werden de spelers getrakteerd op een gigantisch fluitconcert. Met drie nederlagen in de laatste vier duels is de seizoensdoelstelling, promotie, ver uit beeld geraakt. Daarbij geeft het vertoonde spel ook geen enkel houvast of hoop dat het de komende wedstrijden beter zal worden.

FC Twente – Jong Ajax 2-5 (1-3).
Score: 6. Espinosa 1-0, 18. Botman 1-1, 38. Dest 1-2, 42. Ekkelenkamp 1-3, 50 Bijen 2-3, 55. Cerny 2-4 (pen.), 56. Ekkelenkamp 2-5.
FC Twente: Drommel, Nacho, Bijen, Gonzalez, Maria (68. Oosterwijk), Brama, Smith, Hölscher, Aitor (77. George), Boere, Espinosa (61. Zehknini).
Jong Ajax: Kotarski, Dest, Schuurs, Botman, Bakker, Gravenberch, Eiting (46. Bijleveld), Ekkelenkamp (82. Johnsen), Cerny (72. Nunnely), Danilo, Lang.

Delen is sportief

Reacties (4)

 1. Jeroen says:

  Wat bezield de Twentse voetballiefhebber om nog naar deze club te gaan en de (voetbal)ellende te aanschouwen? Kudde gedrag? Is deze club van liegen, bedriegen, vals spelen en slecht voetbal op het 2e niveau nu het summum van onze Twentse identiteit?

  • Geurt says:

   Dat heet nou clubliefde. Iets wat in jouw dorp natuurlijk nooit van de grond komt. Tweede ring altijd leeg, kanon afschieten en je raakt alleen een suppoost.
   FC Twente is Twente, Heracles is Schelfhorst. Logisch als wat, of in de woorden van pipo Pusic; ‘Simpel zat.’

   • Hans says:

    Gekke ‘altijd beledigende’geurtje.
    Heracles is een echte traditieclub uit 1903!!!
    Twenthe is een fusieclubje die net bestaat,moet ik nu echt nog verder gaan….?

 2. jeroen says:

  We gaan het zien of de clubliefde nog groot is als na dit seizoen weer tegen Top Oss en Fc Almere city gespeeld moet worden. We hebben vandaag gezien dat je voor het mooie en spectaculaire voetbal in Almelo moet zijn. Na dit seizoen nog twee seizoenen in de keuken spelen en het is afgelopen. Jan Smit wil dan wel even zijn oude functie oppakken, om de boedel in beslag te nemen.
Archief