Woensdag 24 april 2024

FC Twente vrouwen bereiken na strafschoppen de bekerfinale

Geplaatst op 11 april 2015 door   ·   Geen reacties

Heuver 375x CF4A0348HENGELO – Het vrouwenteam van FC Twente heeft de bekerfinale bereikt door op het veld van ATC’65 na strafschoppen te winnen van ADO Den Haag. De bekerfinale, waarin de vrouwen van Ajax de tegenstander zijn, wordt op 13 mei gespeeld in het stadion van ADO Den Haag.

Gedurende de reguliere speeltijd leek FC Twente de wedstrijd al snel in eigen voordeel te beslissen. Halverwege de eerste helft bracht Maayke Heuver (foto) de Tukkers op voorsprong en leek het een kwestie van tijd voordat de wedstrijd beslist zou zijn.

Niets bleek minder waar, want nadat de 1-0 ruststand een slecht beeld gaf van de verhoudingen in de eerste helft, boog ADO Den Haag de achterstand om in een 2-1 voorsprong. Eerst werd een fout van keepster Sari van Veenendaal genadeloos afgestraft, een minuut later profiteerden de gasten opnieuw van matig verdedigen en stond de wedstrijd op zijn kop. Vanaf elf meter zette Anouk Dekker beide ploegen weer naast elkaar. Even leek FC twente door te zullen drukken, maar uiteindelijk bleef het bij 2-2.

Anders dan bij de mannen kent het vrouwenvoetbal tot aan de finale geen verlening, maar worden er direct strafschoppen genomen. Uiteindelijk leverden zeven strafschoppen drie Twentse en twee Haagse doelpunten op. Daarmee was het FC Twente dat zich alsnog plaatste voor de finale. Tegenstander daarin is Ajax, dat de andere halve finale met 1-0 won van Telstar.