Maandag 11 november 2019
Twentesport

FC Twente Vrouwen verruilen Hengelo voor Enschede

Geplaatst op 15 mei 2019 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE/HENGELO – Met ingang van het nieuwe seizoen kiest FC Twente Vrouwen domicilie op Het Diekman te Enschede waar de gemeente een (top)sportcampus tot wasdom wil brengen. Nu nog traint en speelt de regerend landskampioen op het sportpark van Achilles ’12 te Hengelo.

De terugkeer naar ‘de historische grond van Het Diekman’ was een voorwaarde voor de gemeenteraad van Enschede om in te stemmen met de miljoenen aan leningen en kwijtscheldingen voor het saneringsplan van de club.

De beloften van FC Twente Vrouwen spelen sinds afgelopen seizoen al op Het Diekman en met de komst van FC Twente Vrouwen zou er volgens een persbericht ‘een duidelijke verbinding’ ontstaan. Ook de jeugdteams trainen er al.

Talentencampus
De huidige accommodatie bij Sportclub Enschede krijgt een uitstraling die bij deze ‘ontwikkeling’ zou passen. Eén van de uitgangspunten is bezijden het Stedelijk Lyceum een talentencampus te maken die erop gericht is dat talenten zich zo breed mogelijk sportief te scholen, dus ook het beoefenen van andere sporten dan voetbal om als sporter completer te worden. Dit draagt bij aan een betere verbinding met het Stedelijk Lyceum als Topsport Talentschool. Deze school biedt een aangepast lesprogramma aan jonge talenten om het volgen van onderwijs met het beoefenen sport te combineren.

FOTO: @fctwente.nl

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief