Zaterdag 20 april 2024

FC Twente vrouwen verslaat ADO Den Haag

Geplaatst op 22 augustus 2015 door   ·   Geen reacties

2015-08-16-roordDEN HAAG – FC Twente vrouwen is de competitie begonnen met een overwinning. In Den Haag werd ADO met 2-0 verslagen. Shanice van de Sanden en Jill Roord (foto) scoorden de doelpunten.

Voor rust was ADO Den Haag de betere ploeg, al kreeg FC Twente de beste mogelijkheden. Gescoord werd er niet, ondanks kansen voor Van de Sanden en Renate Jansen.

Twintig minuten voor tijd kwam FC Twente op voorsprong, nadat de keeper een voorzet van Van de Sanden verkeerd beoordeelde. Vervolgens kreeg de ploeg van trainer Arjan Veurink diverse mogelijkheden om het duel te beslissen. Vijf minuten voor tijd was het Jill Roord die de 0-2 aan liet tekenen en zo de overwinning veilig stelde.

ADO Den Haag – FC Twente 0-2 (0-0)
Scoreverloop: 68. Van de Sanden 0-1, 84.  Roord 0-2
FC Twente: Ubachs, Erman, van der Gragt, Kerkdijk, Renfurm (59′ Roetgering), Heuver, Munsterman (65′ Dekker), Roord, van de Sanden, E. Jansen en R. Jansen