Woensdag 24 april 2024

FC Twente vrouwen wint topper met Ajax

Geplaatst op 14 november 2015 door   ·   Geen reacties

FC Twente Hoekvlag - hoaHENGELO – FC Twente Vrouwen heeft de topper tegen Ajax met  3-2 gewonnen. Na een 0-1 achterstand scoorden Jill Roord, Marthe Munsterman en Ellen Jansen. Ajax kwam terug tot 3-2 maar daar bleef het bij.

Voor rust ging de wedstrijd gelijk op. Echte kansen waren er nauwelijks. Eem treffer van Desire van Lunteren zorgde voor een Amsterdamse voorsprong halverwege het duel. Jill Roord zorgde kort na rust voor de gelijkmaker. Vervolgens was het Marthe Munsterman die haar ploeg op een voorsprong zette. Ellen Jansen zorgde een paar minuten later voor de beslissing. Merel van Dongen bracht de spanning terug, maar FC Twente speelde het duel geroutineerd uit.

FC Twente vrouwen – Ajax vrouwen 3-2 (0-1)
42.  Van Lunteren 0-1, 47. Roord 1-1, 70. Munsterman 2-1, 73. E. Jansen 3-1, 86′Van Dongen 3-2
FC Twente: Ubachs, Roetgering, van der Gragt, Kerkdijk, Renfurm, Munsterman, Dekker, Roord, Van de Sanden (76. Van den Goorbergh), E. Jansen en R. Jansen
Ajax: Sarasola, Van der Most, Koster, Van Dongen, Van der Linden, Middag (78. Zeeman), Van Lunteren, Kaagman (66. Van de Bighelaar), Versteegt, Bakker (73. Pieëte), De Ridder.