FC Twente weet ondanks droomstart weer niet te winnen

Geplaatst op 28 februari 2015 door   ·   Geen reacties

Corona 2015-02-28 (2)ENSCHEDE – FC Twente heeft zaterdagavond wederom een competitiewedstrijd niet in winst om weten te zetten. Thuis tegen NAC Breda werd er, ondanks een flitsende start, met 1-1 gelijkgespeeld. Luc Castaignos zette de thuisploeg al na vijf minuten op voorsprong, maar twee minuten voor tijd maakte invaller Erik Falkenburg gelijk namens de bezoekers uit Brabant. Het is de vijfde competitiewedstrijd op rij die Twente niet weet te winnen.

Trainer Alfred Schreuder kon tegen NAC weer beschikken over aanvoerder Andreas Bjelland en dat betekende dat Renato Tapia weer op het middenveld mocht plaatsnemen. Na een minuut stilte voor de deze week overleden oud-voorzitter en erelid van FC Twente Frans Hartman, kwam de thuisploeg goed uit de startblokken en liet het zien geen zin te hebben in een vijfde nederlaag op rij. Al na 38 seconden kon spits Luc Castaignos uithalen vanaf links, maar zijn schot belandde in het zijnet. Toch was het na vijf minuten spelen al raak voor de Rotterdamse aanvaller. Nadat eerst Hakim Ziyech zijn schot nog een metertje naast zag gaan, kon diezelfde Ziyech even later een lange bal van Robbert Schilder panklaar leggen voor de instormende Castaignos, die de bal vervolgens simpel binnenschoof. Het was het eerste competitiedoelpunt van de spits sinds 30 november vorig jaar en enkele minuten later had hij zelfs zijn tweede op de schoen, maar na een mooie steekpass van Jesús Corona trapte hij finaal langs de bal heen.

De stormloop van de eerste tien minuten werd echter niet doorgezet in het restant van de eerste helft. Tot enkele minuten voor rust gebeurde er verder bar weinig in de Grolsch Veste en dat was vooral te wijten aan het vele balverlies aan beide kanten. Vijf minuten voor de pauze kwam de bal via een goedlopende aanval over links nog wel bij Castaignos terecht, die vervolgens Ziyech bediende, maar zijn inzet gepakt zag worden door voormalig FC Twente-doelman Jelle ten Rouwelaar. De bezoekers uit Breda zetten daar de eerste helft nauwelijks iets tegenover en dus was 1-0 ook de ruststand.

In de tweede helft leefde de wedstrijd iets op. De eerste tien minuten was het nog even zoeken voor beide ploegen, maar het kwartier dat volgde kende vele mogelijkheden. Zo zag Youness Mokhtar zijn schot gepakt worden door Ten Rouwelaar, moest Twente-doelman Sonny Stevens reddend optreden toen na balverlies op het middenveld Adnane Tighadouini alleen voor hem opdook en kon Castaignos een lange bal van Kamohelo Mokotjo met de borst meenemen, maar vond ook hij Ten Rouwelaar op zijn pad. Ruim twintig minuten voor tijd zag Mokhtar zijn inzet van dichtbij nog geblokt worden en schoot rechtsback Hidde ter Avest een voorzet hard voorlangs. Jelle ten Rouwelaar ontpopte zich langzamerhand tot de held van Breda, door even later een vrije trap van Hakim Ziyech uit de kruising te vissen en zo zijn ploeg in de wedstrijd te houden.

In de slotfase zakte het niveau wederom en deelden beide ploegen slechts wat speldenprikjes uit. Vooral Tighadouini bleef gevaarlijk aan de zijde van de Brabanders, maar hij had zijn vizier ook niet op scherp. Toen hij besloot om de bal een keer voor te geven, zag de ingevallen Erik Falkenburg zijn inzet nog maar net langs het doel van Stevens verdwijnen. Toch bleek FC Twente uiteindelijk in de hoek te zitten waar de klappen vallen, want twee minuten voor het verstrijken van de reguliere speeltijd kapte hij een Enschedese verdediger uit en wist hij de bal met links in de verre hoek te krullen: 1-1. Twente was niet meer bij machte om gevaarlijk te worden en moest lijdzaam toehoren hoe na het laatste fluitsignaal om het vertrek van de trainer werd gevraagd door het thuispubliek in Enschede.

FC Twente – NAC Breda 1-1 (1-0)
Scoreverloop: 5. Castaignos 1-0, 88. Falkenburg
Toeschouwers: 27.100
Scheidsrechter: Jochem Kamphuis
Gele kaarten: Van der Weg (NAC Breda)
Opstelling FC Twente: Stevens; Ter Avest (75. David), Martina, Bjelland, Schilder; Tapia, Mokotjo, Ziyech; Corona, Castaignos, Mokhtar (84. Børven)
Opstelling NAC Breda: Ten Rouwerlaar; Ligeon, Marcellis, Koch, Van der Weg; Swerts (63. Naah), De Zeeuw, Matic (73. Falkenburg); Seuntjes, Fernandez (73. Zschusschen), Tighadouini