Donderdag 28 maart 2024

FC Twente weet ook tweede competitieduel niet te winnen

Geplaatst op 16 augustus 2014 door   ·   Geen reacties

375x250 CF4A0778 HOAENSCHEDE – Na de domper van vorige week in Leeuwarden heeft FC Twente ook haar tweede competitieduel niet in winst om weten te zetten. In de eigen Grolsch Veste werd in een matige wedstrijd met 2-2 gelijk gespeeld tegen ADO Den Haag. De ploeg van Alfred Schreuder heeft na twee wedstrijden pas twee punten en liet zaterdagavond zien dat het nog niet de juiste vorm te pakken heeft.

FC Twente, met aanwinst Kamohelo Mokotjo (foto) in de basis, leek al vroeg op voorsprong te komen, nadat Kyle Ebecilio na een kleine vijf minuten alleen voor ADO-doelman Martin Hansen opdook. De jonge middenvelder had zijn vizier echter niet op scherp en zag zijn inzet gekeerd worden door de Deense doelman. De kans voor Ebecilio bleek geen voorbode voor een spectaculaire eerste helft, want pas na een half uur ontstond de volgende mogelijkheid voor de thuisploeg, dat niet leek te weten wat het met het vele balbezit aanmoest.

Youness Mokhtar eiste een vrije bal op aan de rand van het zestienmetergebied, maar Hansen was wederom een sta-in-de-weg. Toen twee minuten later Mokhtar met een volgende vrije bal het hoofd van Ebecilio vond, hoefde de ADO-keeper niet in actie te komen. De kopbal van de voormalig jeugdspeler van Arsenal vloog over het doel. Het was de sterk spelende Mokotjo die er uiteindelijk in de laatste minuut voor rust voor zorgde dat Twente toch nog met een goed gevoel aan de thee ging. Na een één-twee met Ebecilio in het strafschopgebied, kon de van PEC Zwolle overgekomen Zuid-Afrikaan simpel de 1-0 binnenschuiven.

Na rust was FC Twente een stuk feller en dat leverde de eerste minuten gelijk twee mogelijkheden op voor Luc Castaignos. De jonge Rotterdammer wist deze niet te verzilveren, doordat hij eerst de doelman op zijn weg vond en twee minuten later de bal niet lekker meekreeg na een combinatie in het strafschopgebied. Tegen de verhouding in was het vervolgens ADO dat het net wel vond. Nadat Rasmus Bengtsson ADO-spits Michiel Kramer aan het shirt trok binnen het zestienmetergebied, kende arbiter Reinold Wiedemijer de gasten uit de Hofstad een strafschop toe, die door aanvoerder Roland Alberg feilloos werd benut.

Twente ging vervolgens op zoek naar de voorsprong en kreeg daar ook kansen op. Castaignos lanceerde na een klein uur spelen de tegenvallende Tim Hölscher, maar hij wist één op één met de keeper het doel niet te vinden. Een kwartier voor tijd kwamen de Tukkers in nog grotere problemen. ADO-verdediger Dion Malone trok vanaf de rechterkant naar binnen en haalde met links uit. Via aanvaller Mike van Duinen, de paal en doelman Nick Marsman kwam de bal terecht voor de voeten van diezelfde Van Duinen. Marsman wist zijn eerste inzet nog te keren, maar de rebound werd alsnog binnen gekopt door de ADO-spits: 1-2.

Twente-trainer Alfred Schreuder bracht gelijk een extra spits in en dat leek te werken. Na een offensief van de thuisploeg belandde de afvallende bal vijf minuten voor tijd voor de voeten van de ingevallen Shadrach Eghan, die van twintig meter uithaalde en de bal in de linkerhoek achter doelman Hansen zag verdwijnen: 2-2. Twente ging nog wel op jacht naar de winnende treffer, maar de de bezoekers uit Den Haag waren nog het dichtste bij de overwinning, ware het niet dat Kramer vlak voor tijd een teenlengte tekort kwam om de voorzet van Van Duinen binnen te tikken.

Twente moet dus nog even wachten op zijn eerste overwinning in het eredivisieseizoen 2014/2015 en heeft twee punten na twee wedstrijden. Volgende week wacht de lastige uitwedstrijd tegen NAC Breda.

FC Twente – ADO Den Haag 2-2 (1-0)
Scoreverloop: 45. Mokotjo 1-0, 54. Alberg 1-1, 77. Van Duinen 1-2, 86. Eghan 2-2
Scheidsrechter: Reinold Wiedemijer
Gele kaarten: Mokhtar, Bengtsson (FC Twente), Alberg (ADO)

Opstelling FC Twente: Marsman; Martina, Lachman, Bengtsson (82. Börven), Koppers; Mokotjo, Ebecilio, Hölscher (66. Eghan); Kusk, Castaignos, Mokhtar (82. Ould-Chikh)
Opstelling ADO Den Haag: Hansen; Malone, Kristensen, Wormgoor, Zuiverloon; Jansen, Meijers, Alberg; Houtkoop (86. Bakker), Kramer, Van Duinen