FC Twente wint door discutabele penalty van Eindhoven

Geplaatst op 22 februari 2019 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – Als je naast goede ook slechte wedstrijden wint, is de kans op een kampioenschap groot. FC Twente speelde vanavond in de eigen Veste tegen Eindhoven zeer matig, maar kreeg een minuut voor de laatste minuut van de blessuretijd een strafschop min of meer cadeau en Aitor Cantalapiedra verzilverde deze buitenkans op aangeven van scheidsrechter Freek van Herk.

Het kampioenschap van de Tukkers is mede door het verlies van FC Den Bosch weer een stukje dichterbij gekomen.

Het liep eigenlijk voor geen meter, al werd het nadat trainer Mario Pusic zijn troeven Javier Espinosa en Oussama Assaïdi had ingebracht wel beter. Espinosa kreeg twee minuten voor het verstrijken van de reguliere speeltijd dé kans op 0-1 en dat zou om veel redenen een moooiere overwinning zijn geweest dan het één-tweetje met de arbiter. Het was evenwel de prima keepende doelman Ruud Swinkels die redding bracht voor de Eindhovenaren.

Eindhoven gevaarlijker
Eigenlijk was Eindhoven over het geheel genomen en zeker in aanvallend opzicht beter, maar dat telt niet. In de absolute slotfase scoren is óók een kwaliteit, zeker als het de enige treffer van de wedstrijd is. Dat de door de verder volkomen onzichtbare Fred Friday ‘versierde’ strafschop in de 94-ste minuut de pot besliste, daar maalden er in de Veste weinigen over, en die kwamen dan ook nog uit Eindhoven.