Donderdag 28 maart 2024

FC Twente wint in Deventer

Geplaatst op 12 april 2015 door   ·   Geen reacties

2015-03-14 Tapia AQ4Q1096DEVENTER – FC Twente heeft de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles, ondanks een achterstand, eenvoudig gewonnen. Na de 1-0 van Wesley Verhoek maakte Hakim Ziyech vanaf de strafschopstip gelijk. Renato Tapia (foto) scoorde voor en na rust en bepaalde zo de eindstand op 1-3

FC Twente startte zonder een aantal geblesseerde of niet geheel fitte basisspelers, zoals Hidde ter Avest, Robbert Schilder, Kyle Ebecilio, Luc Castaignos en doelman Sonny Stevens. Met een ploeg die op zes plaatsen gewijzigd was hadden de Tukkers toch het betere van het spel. Het was dan ook zuur dat Go Ahead Eagles via Wesley Verhoek, die profiteerde van een fout van Andreas Bjelland, de score opende. Lang plezier hadden de Eagles niet van die marge. Amper vijf minuten later benutte Hakim Ziyech een strafschop nadat Sven Nieuwpoort hands had gemaakt. Nog eens tien minuten later zette Renato Tapia FC Twente in het soms spannende, maar kwalitatief matige duel op voorsprong.

Dezelfde Tapia besliste het duel al vroeg in de tweede helft met zijn tweede doelpunt (1-3). Go Ahead Eagles probeerde daarna weliswaar met alles of niets-voetbal de aansluitingstreffer te forceren, maar kwam niet verder dan veel dreiging en enkele halve kansen. Dat was verre van voldoende om de wedstrijd weer spannend te laten worden.

Door de 1-3 overwinning heeft FC Twente de drie punten terug, die het vorige week in moest leveren. Daarmee is weer meer afstand genomen van de onderste plaatsen en lijken de Tukkers het seizoen eenvoudig uit te kunnen gaan spelen.

Go Ahead Eagles – FC Twente 1-3 (1-2)
Scoreverloop: 24. Verhoek 1-0, 28. Ziyech 1-1 (pen.), 38. Tapia 1-2, 51. Tapia 1-3
Go Ahead Eagles: Van der Hart, Vriends (81. Amevor), Van der Linden, Overgoor, Türüc, Kolder, de Sa, Nieuwpoort, Van Ooijen (62. Plet), Wijnaldum, Verhoek (78’ Reimerink).
FC Twente: Marsman, Martina, Bjelland, Andersen, Koppers, Mokotjo, Tapia, Ziyech (59. Gutierrez), Mokhtar, Børven (90. Ebecilio), Ould-Chikh (70. Castaignos).