FC Twente wint in Kerkrade voor derde keer op rij

Geplaatst op 13 februari 2016 door   ·   1 Reactie

Jeroen van der Lely 2015-10-24 FC Twente - PSV (22)KERKRADE – FC Twente heeft zaterdagavond op bezoek bij Roda JC de derde overwinning op rij geboekt. In Limburg werd het 1-0 voor de ploeg van Rene Hake door een doelpunt van Chinedu Edu, na een fraaie steekbal van verdediger Jeroen van der Lely. De Tukkers zijn door de zege gestegen naar de dertiende plek.

Roda JC begon gretig aan het duel en ging naarstig op zoek naar de openingstreffer. De ploeg van trainer Darije Kalezic creëerde wel enkele kleine kansen, maar het ontbrak de Limburgers aan scherpte in de afronding. FC Twente loerde ondertussen op de counter, maar werd in de eerste helft nauwelijks gevaarlijk.

In de tweede helft was het invaller Jeroen van der Lely die de wedstrijd open brak. Met een fraaie pass bracht hij Chinedu Ede in scoringspositie, waarna de Duiters bekwaam afrondde. De thuisploeg ging wederom op zoek naar het doelpunt, maar echte kansen kreeg het niet, waardoor FC Twente haar derde overwinning in rij kon boeken. Door de zege staan de roodhemden op de dertiende plek en heeft het weer wat lucht gekregen in de strijd tegen degradatie.

Roda JC – FC Twente 0-1 (0-0)
Scoreverloop: 62. Ede 1-0
Toeschouwers: 15.012
Scheidsrechter: Manschot
Gele kaarten: Mokotjo (FC Twente)
Opstelling Roda JC: Van Leer; Milec, Buijs, Swinkels, Gullón (81. N’Gombo); Zjoekov (86. Rutjes), Inceman, Faik (70. Peterson); Van Hyfte, Poepon, Van Duinen
Opstelling FC Twente: Marsman; Ter Avest, (79. Bijen), Andersen, Uvini, Schilder (46. Van der Lely); Gutiérrez, Ziyech, Mokotjo; Ede, El Azzouzi (86. Zawada), Cabral