Donderdag 28 maart 2024

FC Twente wint in slotseconden aan de Dijk in Volendam

Geplaatst op 7 december 2018 door   ·   Geen reacties

VOLENDAM- Met een goal in blessuretijd schoot Peet Bijen FC Twente alsnog langs FC Volendam. Wout Brama had voor rust de score geopend. Boy Deul maakte een kwartier voor tijd gelijk waardoor een gelijkspel dreigde. Bijen besliste alsnog anders.

FC Twente was lange tijd de bovenliggende partij in Volendam. Ondanks dat de ploeg van Pusic, die in een 4-4-2 formatie speelde, het grootste spelaandeel had, resulteerde dat niet in erg veel kansen. Volendam hield de linies gesloten en gaf op die manier weinig weg. Kort voor rust kwam de verdiende voorsprong er toch. Na een  voorzet van Espinosa kwam de bal uit bij Wout Brama, die met links hard raak schoot.

Na rust ging FC Twente wel op zoek naar de beslissende 2-0 maar kreeg het minder mogelijkheden dan voor rust. Volendam kwam beter in het spel en kreeg kansen. Uit een van die mogelijkheden maakte Boy Deul gelijk. In de slotfase haalde Baly de doorgebroken Tom Boere neer en kreeg rood. De daarbij toegekende vrije trap kwam uit bij Peet Bijen, die de eindstand op 1-2 bepaalde.

FC Volendam – FC Twente 1-2 (0-1).
45. Brama 0-1, 75. Deul 1-1, 89. Bijen 1-2.

FC Volendam: Michaelis (10. Bakker), Schouten, Tol, Baly, Betti, Visser, Vlak,Doodeman, Deul, Berenstein, Peters.

FC Twente: Drommel, Nacho, Bijen, Schenk (75. Ramos), Ricardinho, Espinosa, Smith, Brama, Zehknini (83. George), Boere, Oosterwijk.