Vrijdag 29 maart 2024

FC Twente wint na sensationele ontknoping van Willem II

Geplaatst op 21 december 2014 door   ·   4 Reacties

doelp[unt FCT 3ENSCHEDE – FC Twente heeft in eigen huis op spectaculaire wijze een overwinning geboekt op Willem II. In de laatste eredivisiewedstrijd van 2014 wonnen de Enschedeërs door goals in blessuretijd van Andreas Bjelland en Torgeir Børven (foto) met 3-2 van Willem II. Twente passeert door de late overwinning AZ en SC Cambuur op de ranglijst en stijgt naar de vijfde plek van de Eredivisie.

Trainer Alfred Schreuder liet voor de wedstrijd al weten op zijn hoede te zijn voor Willem II en de Tilburgers lieten de eerste tien minuten zien waarom. Met goed positiespel maakte de ploeg van Jurgen Streppel het spel, al zou dat nog geen kansen opleveren voor de gasten. Toch was het vervolgens de thuisploeg die op voorsprong zou komen. Youness Mokhtar werd op de punt van het zestienmetergebied aangespeeld door Kamohelo Mokotjo en kon zo doorlopen richting Willem II-keeper Kostas Lamprou. De vleugelaanvaller bleef kalm en plaatste de bal met rechts in de verre hoek: 1-0.

Na de openingsgoal trokken de ploegen meer naar elkaar toe en kwam FC Twente aan het voetballen, maar ook voor de Tukkers bleven de kansen uit. Sterker nog, de goal zou aan de andere kant vallen. Willem II-aanvaller Ben Sahar legde vanaf rechts de bal terug op de inlopende Ali Messaoud, die de bal vanaf de rand van het strafschopgebied fraai in de kruising wist te krullen. Op basis van het balbezit een terechte gelijkmaker. Tien minuten later kon Willem II-goalie Lamprou een vrije bal van Mokhtar nog maar net over het doel tikken, maar verder zou er weinig meer gebeuren, waardoor 1-1 de stand zou worden waarmee de beide ploegen aan de thee gingen.

Ook de beginfase van de tweede helft bracht weinig spektakel. Pas na tien minuten voetballen viel er weer iets te beleven in de Grolsch Veste en dat begon bij Jesús Corona. Hij vond Orlando Engelaar, die speelde voor de disciplinair geschorste Kyle Ebecilio, die de bal op zijn beurt breed legde naar Mokhtar. De rappe vleugelaanvaller bevond zich op tien meter van het zo goed als lege Willem II-doel, maar wist de bal tot ongeloof van het hele stadion niet tussen de palen te krijgen. Tien minuten later had Mokhtar zijn vizier wederom niet op scherp, toen hij na een één-twee met Corona het zestienmetergebied in kon dribbelen. De Marokkaanse Nederlander wachtte te lang met schieten, waardoor zijn schot uiteindelijk geblokt kon worden door een Tilburgse verdediger.

Twintig minuten voor tijd kropen de bezoekers uit Tilburg weer wat meer uit hun schulp en dat resulteerde in eerste instantie in een grote kans voor verdediger Dries Wuytens. Een vrije trap belandde uit de kluts voor de voeten van de Belg, die een teenlengte tekort kwam om zijn ploeg op voorsprong te schieten. Het bleek een voorbode te zijn, want een minuut later waren de Brabanders wel trefzeker. Middenvelder Robbie Haemhouts kon de bal na een goede aanval achter Twente-doelman Sonny Stevens schuiven en wist zo het publiek in de Grolsch Veste tot een fluitconcert en spreekkoren als ‘Schreuder, rot op’ te verleiden. Toen invaller Renato Tapia tien minuten voor tijd een directe rode kaart kreeg voor het hard doorgaan op Willem II-spits Samuel Armenteros en de Enschedeërs met tien man verder moesten, leek de wedstrijd gespeeld. In blessuretijd wisten aanvoerder Andreas Bjelland en invaller Torgeir Børven in een laatste slotoffensief echter nog te scoren, waardoor FC Twente het jaar 2014 toch positief wist af te sluiten.

FC Twente – Willem II 3-2 (1-1)
Scoreverloop: 12. Mokhtar 1-0, 31. Messaoud 1-1, 72. Haemhouts 1-2, 90+2. Bjelland 2-2, 90+4. Børven 3-2
Toeschouwers: 28.200
Scheidsrechter: Jochem Kamphuis
Gele kaarten: Corona (FC Twente), Peters (Willem II)
Rode kaart: 81. Tapia (FC Twente)
Opstelling FC Twente: Stevens; Martina, Lachman, Bjelland, Schilder; Mokotjo (73. Tapia), Ziyech, Engelaar (76. Børven); Ould-Chikh (77. Kusk), Corona, Mokhtar
Opstelling Willem II: Lamprou; Van der Struijk, D. Wuytens, Peters, Dijks; S. Wuytens, Messaoud, Haemhouts (77. Ippel); Andrade, Armenteros (90. Braber), Sahar (62. Ondaan)