Vrijdag 19 april 2024

FC Twente wint ook bij Telstar, met de wind in de rug

Geplaatst op 21 september 2018 door   ·   Geen reacties

VELSEN – FC Twente heeft opnieuw gewonnen. Op bezoek bij Telstar werd een 1-0 achterstand na een 1-1 ruststand omgebogen in een 1-3 zege.

Het was Telstar dat in de openingsfase het spel naar zich toe trok, ook omdat FC Twente heel matig aan de wedstrijd begon. Met de harde wind in de rug koos de thuisploeg ervoor vol de aanval in te zetten. Die tactiek leverde een grote kans op voor Shaquill Sno. FC Twente negeerde de waarschuwing, waarna Sno de volgende kans wel benutte.

Ook het vervolg was voor Telstar, dat keer op keer de aanval zocht en profiteerde van de ruimte tussen de linies. Toch kwam FC Twente al snel op gelijke hoogte. Want zo sterk de voorhoede, minstens even zwak was de defensie. Aitor wist knap Tom Boere te bereiken, die na drie strafschoppen nu eindelijk zijn eerste velddoelpunt maakte. Na de 1-1 leek het een kwestie van tijd voordat FC Twente op voorsprong zou komen. Een reeks kansen leverden geen treffer op, al waren Aitor, Boere en Smith een aantal keer dichtbij. Aan de andere kant raakte Telstar bij een poging de lat.

Na rust had FC Twente de wind in  de rug. Toch wisten de Enschedeers lange tijd niet te profiteren van het weer voordeel. Er werd te slordig en te langzaam gespeeld, waardoor Telstar eenvoudig overeind bleef. Reden voor Marino Pusic om Boere te wisselen en Jari Oosterwijk in het veld te brengen. Binnen een paar minuten wist de lange aanvaller het verschil te maken en FC Twente op een 1-2 voorsprong te brengen. Telstar probeerde gelijk te maken, maar uiteindelijk was het FC Twente dat profiteerde. Invaller Zekhnini zorgde met de 1-3 voor de definitieve beslissing.

Telstar – FC Twente 1-3 (1-1)

Score: 4. Sno 1-0, 8’ Boere 1-1, 77’ Oosterwijk 1-2 , 90+1’ Zekhnini 1-3

Gele kaart: Lescano, El Idrissi (Telstar)
Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük
Toeschouwers: 3.263

Telstar: Houwen, van Huizen, van Iperen, Brito, Cabral, van Doorm, Rosheuvel (80. Seager), Scott (66. Lynen), Lescano, Sno, El Idrissi (31. Springer)

FC Twente: Drommel, Ramos, Gonzalez, Bijen, Ricardinho, Brama, Holscher, Smith (86. Zekhnini), Espinosa, Boere (74. Oosterwijk), Aitor.