FC Twente wint in Dordrecht zonder te overtuigen

Geplaatst op 14 september 2018 door   ·   Geen reacties

DORDRECHT – FC Twente heeft de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht met 2-0 gewonnen. Beide doelpunten werden voor rust gescoord. Na de hervatting beperkte FC Twente zich, gedwongen door de tegenstander tot verdedigen. Daarbij bleef de ploeg eenvoudig overeind.

Na het teleurstellende verlies tegen TOP Oss was de vraag hoe FC Twente zich zou hebben weten te herstellen. Dat bleek tegen FC Dordrecht mee te vallen. Een georganiseerd spelend Twente had weinig moeite met de tegenstander die pas een punt wist te behalen. Na een kwartier stond Aitor aan de basis van het openingsdoelpunt. Zijn vrije trap werd door Peet Bijen tot doelpunt bekroond. Na een half uur verdubbelde FC Twente de voorsprong. Opnieuw stond Aitor aan de basis. Dit keer werd zijn vrije trap in eigen doel gewerkt.

Andere helft
Na rust speelde Dordrecht veelvuldig de lange bal. Tegen die opportunistische tactiek bleek Twente het lastig te hebben. De ploeg moest en ging achteruit en slaagde er pas na 25 minuten in weer wat controle te krijgen. Vervolgens waren er kansen op meer doelpunten, maar bleef het bij 0-2.

FC Dordrecht – FC Twente 0-2 (0-2)
Score: 19. Bijen 0-1, 33. Stankov 0-2 (e.d.)
FC Dordrecht: Janssen, Stankov (69′ R.Smith), Breedijk, Monstma,  Ottewill, Kok, Peijnenburg, Timmermans, Mourgos (46′ Cijntje), Maletic,  Zamouri (46′ Haydary)
FC Twente: Drommel, Ramos, Gonzalez, Bijen, Ricardinho, Brama, Hölscher,  Espinosa, Aitor, Boere (77′ Bapoh), M.Smith (82′ Zekhnini)