Zondag 26 mei 2019
Twentesport

Fred Friday op huurbasis nieuwe spits FC Twente

Geplaatst op 30 januari 2019 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – De lang verwachte spits van FC Twente is Fred Friday, die op huurbasis voor de rest van het seizoen van AZ uit Alkmaar overkomt.

Dat nieuws werd vanavond door FC Twente naar buiten gebracht. De 23-jarige Nigeriaanse spits, die ook al voor Sparta Rotterdam speelde, wil in Enschede laten zien nog niet afgeschreven te zijn, hoewel hij bij AZ op een zijspoor terecht kwam.

‘Ik heb hier al gescoord’
‘Ik ben blij hier te zijn’, zegt hij op de site van FC Twente. ‘Ik ken de club en het stadion natuurlijk en heb hier vorig seizoen voor Sparta nog gescoord. Het was die middag een prima sfeer en dat maakte indruk. De komende maanden wil ik het team helpen en hoop ik uiteindelijk met de ploeg te promoveren. Ik heb de trainer en andere mensen van de club al gesproken en de komende dagen zal ik meer indrukken op gaan doen. Ik kijk er naar uit om hier in het stadion te spelen.”

In meer systemen inzetbaar
Friday had volgens technisch directeur Ted van Leeuwen van FC Twente de keuze uit een aantal clubs. ‘Het is mooi dat hij voor FC Twente gekozen heeft. We kennen Fred al sinds zijn tijd in Noorwegen en weten dat hij in zowel 4-3-3 als 4-4-2 uit de voeten kan.’

Ook Mohamed Hamdaoui
FC Twente huurde eerder deze week Mohamed Hamdaoui van De Graafschap. Dat betekent dat de club de selectie nu rond heeft voor de beslissende fase van het seizoen.

FOTO: Fred Friday (@fctwente.nl)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief