Zondag 26 mei 2019
Twentesport

Winst voor FC Twente, maar periodetitel naar Sparta

Geplaatst op 26 oktober 2018 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – FC Twente heeft vanavond, zonder te overtuigen, gewonnen van Almere City. De Enschedeërs hadden even zicht op de eerste periodetitel, maar hoorden dat Sparta en Go Ahead Eagles in de slotfase alsnog wonnen, waardoor de prijs naar Sparta ging.

De eerste fase van het duel oogde aantrekkelijk. FC Twente combineerde fraai en wist na een van die combinaties de score te openen. Javier Espinosa maakte de loopactie, bereikte met wat geluk Aitor, die fraai af kon leggen op Tom Boere. De clubtopscorer rondde op knappe wijze af. In plaats van kracht te putten uit snelle voorsprong, leek het alsof FC Twente er door belast werd. De twijfel sloeg toe, doordrukken of de voorsprong vasthouden? Het was Almere dat beter ging spelen en al snel het spelbeeld bepaalde. Joël Drommel moest meerder keren ingrijpen, om zo de gelijkmaker te voorkomen. Bij een van de tegenaanvallen raakte, de verder onzichtbare Rafik Zehknini de lat.

Ook na rust leek FC Twente heel even aan te zetten. Al snel verzandde het spel weer in breedtepasses en terugspeelballen. Almere hield het geloof dat er best wat te halen zou zijn en zocht de aanval.  Tom Boere kwam dichtbij de 2-0, terwijl Drommel zich opnieuw onderscheidde met enkele reddingen. In de laatste fase kwamen de berichten door dat Sparta een 2-0 voorsprong had verspeeld en Go Ahead nog altijd op 0-0 stond. Reden voor Marino Pusic de 1-0 te verdedigen. Uiteindelijk scoorden beide concurrenten alsnog. Met moeite lukte het FC Twente de 1-0 over de streep te brengen. Voldoende voor de drie punten en de aansluiting bovenin, maar niet genoeg om de Periodetitel te pakken. Die ging naar Sparta, dat zich alsnog van Telstar wist te ontdoen.

FC Twente – Almere City 1-0 (1-0)
Score: 9. Boere 1-0,
FC Twente: Drommel, Ramos, Gonzalez, Bijen, Ricardinho, Smith (63. Van der Heyden), Hölscher, Espinosa (89. Nacho), Aitor, Boere, Zehknini (72. Bapoh).
Almere City: Plattel, Van Vlerken, Hammouti, Mirani, Blackson (82. Kip), Receveur, Vossebelt, Loen, Efmorfidis (73. Meijer), Luckassen, Calcan (63. Hunte).

 

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief