Vrijdag 29 maart 2024

Gelijkspel FC Twente ondanks 3 strafschoppen tegen

Geplaatst op 10 augustus 2018 door   ·   Geen reacties

GOOR – FC Twente heeft de voorbereiding  afgesloten met een 2-2 gelijkspel tegen Al Tawoon uit Saoudi-Arabië. De Arabische ploeg kreeg drie strafschoppen, benutte er twee en zag Joël Drommel de derde penalty keren.

FC Twente kwam al na drie minuten op achterstand. Na een overtreding van Rafel Ramos mocht Al-Tawoon een penalty nemen. Benitez schoot raak. Kort daarna maakte Matthew Smith gelijk. Vlak voor rust kwam FC Twente opnieuw op achterstand. Dit keer was het Ricardinho die een overtreding beging, waarna de bal weer op de stip ging en Benitez andermaal raak schoot

Na rust zorgde Aitor Cantalapiedra voor de gelijkmaker, al verdween de bal dankzij een speler van Al-Tawoon in het doel. Vervolgens kende scheidsrechter Kooi opnieuw een strafschop toe.  Joël Drommel slaag de erin om de derde penalty, die opnieuw richting  dezelfde hoek ging, te keren. Hoewel er daarna over en weer kansen waren, bleef het bij 2-2.

FC Twente – Al Tawoon 2-2 (1-2).
Scoreverloop: 3. Benitez 0-1 (strafschop), 8. Smith 1-1, 44. Benitez 1-2 (strafschop), 53. Cantalapiedra 2-2.
FC Twente: Drommel, Ramos, Bijen, Monsalve, Ricardinho (84. Trotman), Brama, Hölscher, Smith, Bapoh, Oosterwijk (63. Boere), Cantalapiedra (74. Maria).