Vrijdag 29 maart 2024

Gelijkspel voor FC Twente in Groningen

Geplaatst op 22 maart 2015 door   ·   1 Reactie

2015-03-14 Tapia AQ4Q1096GRONINGEN – FC Twente heeft tegen FC Groningen met 2-2 gelijkgespeeld. Renato Tapia en Joachim Andersen brachten de Tukkers tot twee keer toe op voorsprong. Lorenzo Burnet en Mimoun Mahi zorgden er voor dat het duel gelijk eindigde.

De openingsfase van de wedstrijd was voor FC Groningen. Bij FC Twente was het Nick Marsman, die de zieke Sonny Stevens verving, die een voorsprong van de thuisploeg voorkwam. Het doelpunt viel vervolgens aan de andere kant. Renato Tapia kreeg alle vrijheid om naar voren te komen en haalde vervolgens doeltreffend uit. Lang hield de Twentse voorsprong geen stand, want tien minuten na de 1-0 maakte Lorenzo Burnet gelijk.

Ook na rust was het de thuisploeg die sterk begon, maar opnieuw FC Twente dat scoorde. Na een corner van Hakim Ziyech verdween de bal via het bovenbeen van Joachim Andersen in het doel. Opnieuw kam FC Groningen langszij. Een schot van Mimoun Mahi verdween in het Twentse doel. Bij die 2-2 puntendeling bleef het.

Met het gelijkspel schieten beide ploegen weinig op. Deelname aan de play-offs lijkt aan beide voorbij te gaan. Toch zou het kunnen dat FC Groningen en FC Twente elkaar nog een keer treffen en wel in de bekerfinale. Al zal er dan eerst wel van respectievelijk Excelsior en PEC Zwolle gewonnen moeten worden.

FC Groningen – FC Twente 2-2 (1-1)
Scoreverloop: 12. Tapia 0-1, 23. Burnet 1-1, 58. Andersen 1-2, 79. Mahi 2-2
Scheidsrechter: Kevin Blom
Gele kaart: Bacuna (FC Groningen), Ziyech, Tapia, Mokhtar, Mokotjo, Ebecilio (FC Twente)
Opstelling FC Groningen: Padt, Kappelhof, Botteghin, Lindgren, Burnet; Mahi, Tibbling (70. Bacuna), Kieftenbeld, Rusnak (40. Van de Velden), Chery, Hoesen.
Opstelling FCTwente: Marsman, Ter Avest (63. Børven), Martina, Andersen, Schilder, Mokotjo, Tapia, Ebecilio (84. Koppers), Ziyech, Corona (78. Eghan), Mokhtar.