Gelijkspel FC Twente in oefenduel tegen Al-Taawoun

Geplaatst op 23 juli 2016 door   ·   Geen reacties
BECKUM – FC Twente heeft zaterdagmiddag tegen het Saoedische Al-Taawoun, gelijkgespeeld. De wedstrijd, die plaatsvond op het terrein van TVO in Beckum, eindigde in 3-3.
Voor rust liet FC Twente zien nog allesbehalve klaar te zijn voor het nieuwe seizoen. Halverwege keken de Tukkers dan ook tegen een terechte 1-0 achterstand aan. Daarbij raakte de ploeg ook nog eens Vincent Schmidt kwijt, die door zijn tegenstander uit de wedstrijd werd geschopt.
Na rust leek FC Twente de zaken recht te willen zetten. Binnen zeven minuten was de achterstand door doelpunten van Frederik Jensen en Jari Oosterwijk omgebogen in een voorsprong. Toen Hakim Ziyech de stand vanaf elf meter op 3-1 bracht leek het duel beslist. De Saoediërs, waar voormalig Excelsior’31 trainer Dennis Demmers assistent is, weigerden op te geven en kwamen terug tot 3-3.
FC Twente – Al Taawoun 3-3 (0-1)
Scoreverloop: 36. Sayer 0-1, 46. F. Jensen 1-1, 52. Oosterwijk 2-1, 57. Ziyech 3-1 (pen.), 66. Alsalman 3-2, 68. Alhussein 3-3
FC Twente: Drommel, Van der Lely (72. Soumaoro), Andersen, Bijen, Thesker (46. F. Jensen), Ziyech (72. Vd Heijden), Mokotjo (72. De La Cruz), Hölscher (83. Vankan), Schmidt (30. R. Jensen) , Oosterwijk (83. De Jager), Ede (83. Sahin.