Donderdag 18 april 2024

Gelijkspel voor Jong FC Twente

Geplaatst op 18 augustus 2014 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – Jong FC Twente heeft maandagavond de Jupiler League-wedstrijd tegen Helmond Sport met 2-2 gelijkgespeeld. Jesus Corona zette de Tukkers op een een 2-0 voorsprong, maar nog voor rust scoorden de bezoekers de aansluitingstreffer. In de tweede helft kwam Helmond Sport op 2-2.

In het eerste kwartier wist Jesus Corona twee keer te scoren en leit Felitciano Zschusschen een mogelijkheid om het duel vanaf elf meter te beslissen onbenut. Vlak na de gemiste strafschop scoorden de bezoekers. In tweede instantie was het Oumar Diouck die van dichtbij raak schoot. Een kwartier voor tijd kwam Helmond Sport op gelijke hoogte. Met een afstandsschot bracht invaller Stanley Elbers de eindstand op 2-2. In de slotminuten leek Jong FC Twente alsnog de overwinning te pakken. Doelman Wouter van der Steen liet een bal los, waarna Zschusschen attent reageerde. De scheidsrechter constateerde een overtreding en annuleerde het zeker lijkende doelpunt, waardoor de wedstrijd in een gelijkspel eindigde.

Jong FC Twente – Helmond Sport 2-2 (2-1)
Scoreverloop 04. Corona 1-0, 08. Corona 2-0, 17. Diouck 2-1, 75. Elbers 2-2
Gele kaart: Zschusschen, Van der Heyden (FC Twente), Van de Sande, Koot, Justiana, Sequeira (Helmond Sport)
Scheidsrechter: Martens
Bijzonderheden: In de 15e minuut mist Felitciano Zschusschen een strafschop.
Jong FC Twente: Stevens, Kwee, Bijen, Andersen, Bleker, Van der Heyden (82′ Ntuli), Daniels, Tanda, Zschusschen, Corona, Schutte (82′ Oosterwijk).