Vrijdag 29 maart 2024

Gelijkspel voor vrouwen FC Twente in topper met Luik

Geplaatst op 14 november 2014 door   ·   Geen reacties

jill roord klHENGELO – Het vrouwenteam van FC Twente heeft vrijdagavond in de topper met het Belgische Standard Luik gelijkgespeeld. Na een aanvankelijke achterstand bepaalde Jill Roord (foto) de eindstand op 1-1.

Voor rust was er sprake van een aantrekkelijk duel tussen twee ploegen die de aanval zochten. Toch bleven doelpunten uit. Daar kwam na rust verandering in. FC Twente bleef aanvallen, maar Luik beperkte zich tot reactievoetbal. Dat leverde wel het openingsdoelpunt op. Uit een van de tegenaanvallen maakten de Belgische vrouwen de 0-1. Sara Yüceil tikte in de rebound de openingsgoal binnen.

Na de achterstand zochten de Enschedese vrouwen nog nadrukkelijker naar het doelpunt. Daarbij had de ploeg van trainer Arjan Veurink een paar keer geluk dat het niet op een grotere achterstand kwam. Uiteindelijk was het Jill Roord die een kwartier voor tijd voor de gelijkmaker zorgde. FC Twente drong nog wel aan, maar ondanks een slotoffensief bleef het bij 1-1

FC Twente – Standard Luik 1-1 (0-0)
Scoreverloop: 59. Yüceil 0-1, 78. Roord 1-1