Woensdag 26 juni 2019
Twentesport

Ger Vermeulen bondsridder wegens verdiensten KNVB

Geplaatst op 5 december 2018 door   ·   1 Reactie

ALMELO – Vanwege zijn verdiensten voor de KNVB is voetbalbestuurder Ger Vermeulen uit Almelo door de KNVB benoemd tot bondsridder. Hij kreeg de onderscheiding met bijbehorende versierdelen vanwege zijn vele verdiensten voor het voetbal in het algemeen en de voetbalbon in het bijzonder.

Vermeulen was begin jaren tachtig voorzitter van Heracles Almelo. Ook was de jurist (eerst advocaat, vervogens rechter en tenslotte rechtbankpresident) een kwart eeuw betrokken bij de tuchtcommissie van de voetbalbond, onder meer als voorzitter. Daarnaast was hij commissaris bij de KNVB, waar hij in 2016 aftrad toen een crisis in de Zeister bossen uitbrak en een vertrouwensbreuk ontdtond tussen de clubs en commissarissen.

Ook trainer/opleider Foppe de Haan en Bert van Lingen werden tot bondsridder geslagen, als bewijs van eer voor personen met bijzondere verdiensten voor het Nederlandse voetbal. De afgelopen jaren werden onder meer Leo Beenhakker, Vera Pauw, de Oranje Leeuwinnen en Wesley Sneijder benoemd.

Delen is sportief

Reacties (1)

  1. Geurt says:

    Jan Smit zorgt goed voor zijn regionale vazallen.
    Hendrie Krüzen wordt ooit nog bondscoach met Velten als assistent.
    Te lachwekkend voor woorden deze carnavaleske bestuurders
Archief