Dinsdag 7 april 2020
Twentesport

Hag Hagger Heracles

Geplaatst op 24 februari 2020 door   ·   Geen reacties

Ik word bijkans wekelijks verrast door Erik ten Hag. De trainer van Ajax heeft een geweldige carrière. Zelfs in Amsterdam nemen ze hun boertje ongeveer per week serieuzer. Hij krijgt ze aan het voetballen. En goed ook. Eerder maakte hij naam in Utrecht en in München. Als voetballer blonk hij niet echt uit, was hij geen absolute top, en bij FC Twente maakte hij ruzie met Jan van Halst en Joop Munsterman. Laatstgenoemde komt alleen nog op een voetbalveld als hij naar zijn dochter gaat kijken en Van Halst heeft een bedrijfje dat mensen begeleidt en ontwikkelt. Of zoiets. En Johan Derksen zegt ongeveer wekelijks op televisie dat hij een teringhekel heeft aan de Ajax-trainer.

Ik ben ook geen fan van Ten Hag, maar ik moet wel erkennen dat er net als bij Van Gaal een goede trainer in hem schuilgaat, veel beter dan wij tijdens hun voetbalcarrière konden vermoeden.
En deze loftrompet van mij juist na een week waarin hij in Spanje voor lul werd gezet en in Almelo het kampioenschap bijna verspeelt. Ik neem aan dat hij voor het seizoen tegen de spelers heeft gezegd, jullie kunnen allemaal veel beter voetballen dan ik ooit kon, maar win voor jezelf en voor mij zoveel mogelijk wedstrijden. In elk geval wil ik zes punten van FC Twente en zes punten van Heracles.

Wat een week, in Madrid voor lul gezet door een paar eikels en in Almelo verslagen door een spits die naar ik vermoed nog geen tien procent verdient van wat pakweg een man als Tadic krijgt overgemaakt. En je verliest dan op een zondagmiddag in Almelo…

Nee, het was niet de week van Ten Hag. Maar ik weet wel dat ze in München, Utrecht en nu in Amsterdam met respect over hem praten. Hij zal vast wel kampioen worden, maar we zullen nooit samen op vakantie gaan… En we vinden dat geen beiden jammer!

Jan Medendorp

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief