Donderdag 28 maart 2024

Heerenveen is FC Twente de baas

Geplaatst op 10 september 2016 door   ·   Geen reacties

HEERENVEEN – De uitwedstrijd tegen sc Heerenveen is voor FC Twente geeindigd in een 3-1 nederlaag. SC Heerenveen begon sterk aan de wedstrijd en kwam tien minuten voor rust verdiend op voorsprong. Na rust was FC Twente beter maar verzuimde het te scoren. Larsson zorgde voor 2-0 voordat debutant Celina wat terug deed. Ter Avest kreeg zijn tweede geel, waarna Ghoochannejhad de eindstand op 3-1 bepaalde.

Voor rust was Heerenveen duidelijk de betere ploeg. Al vroeg in de wedstrijd tikte Marsman van Reza net naast.Vervolgens kreeg Jari Oosterwijk de kans om de score te openen. Toen dat niet lukte, sloegen de Friezen toe. Na een kopbal van Reza was Marsman kansloos.

FC Twente zocht na rust naar de gelijkmaker. Eerst lobde Klich bijna over doelman Mulder heen en een paar tellen later raakte Ter Avest na een hoekschop de paal. Het Twentse doelpunt hing in de lucht, maar uiteindelijk viel de treffer aan de andere kant: Larsson schoot raakt.

Een kwartier voor tijd bracht nieuwkomer Celina met een knap schot de spanning terug  Vlak voor tijd ging een hard schot van Mokotjo net over het doel. Hidde ter Abest kreeg zijn tweede  geel en dus rood. Reza scoorde de 3-1 en daar bleef het bij.

sc Heerenveen – FC Twente 3-1 (1-0)
34. Reza 1-0, 66. Larsson 2-0, 78. Celina 2-1, 90+3 Reza 3-1
Geel: Kobayashi, Facey
Rood: Ter Avest (2xgeel)
sc Heerenveen: Mulder; Marzo, St. Juste (46. Facey), Van Aken, Bijker; Van Amersfoort, Schaars, Kobayashi (62. Namli), Zeneli (83. Slagveer), Reza, Larsson.
FC Twente: Marsman, Ter Avest, Andersen, Bijen, Trajkovski, Mokotjo, Klich, Thesker, Ede (67. Celina), Oosterwijk, Yeboah.