Woensdag 24 april 2024

Heracles Almelo – FC Twente 1-4 (1-3) – Analyse door Marc Kemna

Geplaatst op 21 september 2014 door   ·   Geen reacties

Castaignos baalt‘In een heerlijk najaarszonnetje trapten beide ploegen om 12.30 uur af, opzoek naar de nodige punten.

Alhoewel de eerste twee kansjes en het betere voetbal van de Enschedeërs kwam, begon Heracles eigenlijk best gretig aan de wedstrijd.  Het zette druk,  hield het speelveld bijzonder klein en wilde veel in de duels komen. Na een ruim kwartier spelen werd Hakim Ziyech de bal ontfutseld en Wout Weghorst goed aangespeeld.  De jonge spits bleef koel en benutte zijn eerste kans,  1-0.

Twente liet zich niet gek maken en bleef prima combineren. Tien minuutjes na het openingsdoelpunt kreeg ook Luc Castaignos (foto) zijn eerste mogelijkheid.  Hij bleef evenals Weghorst eerder koel en schoot van dichtbij binnen. Twente werd beter en beter. De bij vlagen goed spelende Jesus Corona speelde zich vrij en bereikte de eveneens sterk spelende Castaignos opnieuw, die keurig de 1-2 binnenkopte.

Toen vlak voor rust ook Ziyech eindelijk zijn kwaliteit etaleerde (een prachtige poortje inclusief goede afronding) was de wedstrijd gespeeld. In de tweede helft geloofde Twente het wel. Het wilde, zonder verdere energie te verspillen,  de wedstrijd uitspelen.  Hierdoor nam de scherpte wat af,  werd er een paar keer onnodig balverlies geleden, waardoor Heracles zo maar twee kansen kreeg.  Deze werden echter niet benut en na 75 minuten gooide Youness Mokhtar, na een vlugge counter,  de wedstrijd in het slot.  Eindstand 1-4

Een terechte overwinning voor Twente dat vandaag duidelijk een maatje te groot was. Ik vond Luc Castaignos de Man of the Match. Hij scoorde twee goede doelpunten en speelde een belangrijke rol in het voetbal van de uitploeg. Hij, en ook Jesus Corona, krijgen een ster.’

Heracles Almelo – FC Twente 1-4 (1-3)
16. Weghorst 1-0, 24. Castaignos 1-1, 43. Castaignos 1-2, 44. Ziyech 1-3, 74. Mokhtar 1-4

Scheidsrechter: Gözübüyük