Donderdag 13 december 2018
Twentesport

Heracles duwt FC Twente met derbywinst verder in sores

Geplaatst op 9 maart 2018 door   ·   8 Reacties

ALMELO – De Twentse derby is gewonnen door Heracles. Na een eerste helft waarin de Almeloers domineerden, maar niet gescoord werd, sloeg FC Twente na rust toe. Adnane Tighadouini opende de score. Heracles maakte via Kristoffer Peterson al snel gelijk. Kort daarna bracht Robin Propper Heracles op voorsprong, al was het Adam Maher die in zijn poging de bal weg te koppen het laatste tikje gaf. FC Twente drong nog aan, maar was niet meer bij machte gelijk te maken.

Een fel spelend Heracles probeerde FC Twente in de openingsfase terug te dringen en met een vroeg openingsdoelpunt pijn te doen. FC Twente wist zich een half uur lang geen raad met de Almelose druk. Brandley Kuwas was twee keer dichtbij een treffer, terwijl er ook kansen waren voor Kristoffer Peterson en Vincent Vermeij. Heracles faalde in de afwerking, waardoor FC Twente halverwege nog in de wedstrijd zat en niet al tegen een kansloze achterstand aan keek.

Doelpunt na rust
Na rust speelde Twente tactisch iets anders. Adnane Tighadouini had voor rust vooral achter de mee opkomende Tim Breukers aangelopen. Na rust bleef de aanvaller voorin hangen, waardoor Breukers zich meer moest concentreren op zijn verdedigende rol. Die omzetting bleek effectief, want het leverde al na vijf minuten een doelpunt op. Op aangeven van Danny Holla kon Tighadouini door richting Castro. Met een schot dan halfslachtig oogde wist Tighadouini toch te scoren.

Heracles buigt achterstand om in voorsprong
Heracles leek niet onder de indruk van de achterstand. De Almeloers zetten extra aan en bogen de 0-1 om in een voorsprong. Eerst was het Peterson die na goed voorbereidend werk van Kuwas gelijk maakte. Kort daarna bezorgde Kuwas de bal bij Pröpper, die koppen via Maher de bal in het doel wist te krijgen voor de 2-1 voorsprong.

Almelo viert feest
FC Twente zette aan, bracht Mounir El Hamdaoui in de ploeg en later met Jos Hooiveld ook nog een stormram. Het maakte geen verschil. Heracles bleef zonder al te veel moeite overeind. Daar waar FC Twente afdroop, in de wetenschap dat handhaving weer een stukje verder weg was, vierde Almelo feest. De afkeer van de buurman uit Enschede kwam tot uiting in het feest na afloop. Waar voormalig voorzitter Smit al zei geen traan te zullen laten bij een degradatie van FC Twente, maakte de Almelose aanhang duidelijk alvast een voorschot te nemen op het degradatiefeest.

Heracles–FC Twente 2-1 (0-0)
Scoreverloop: 50. Tighadouini 0-1, 55. Peterson 1-1, 63. Propper 2-1
Scheidsrechter: K.Blom
Gele kaart: Van Ooijen, Monteiro, Wuytens (Heracles Almelo), Maher, Cuevas, Van der Lely (FC Twente)
Toeschouwers: 12.080
Heracles: Castro, Breukers (90. Van de Berg), Droste (64. Wuytens), Pröpper, Baas, Monteiro, Jakubiak, Van Ooijen, Kuwas, Vermeij (80. Gladon), Peterson.
FC Twente: Drommel, Van der Lely, Lam, Bijen, Cuevas, Holla, F. Jensen, Maher, Maria, Boere (80. Hooiveld), Tighadouini (72. El Hamdaoui).

FOTOGRAFIE: Heracles

Delen is sportief

Reacties (8)

 1. Hans says:

  Gewoon ook aan onze stand verplicht natuurlijk om deze pot te winnen maar je moet het wel even doen.
  Keurig heraclieden!!!!!

 2. Jeroen says:

  Zo FC Enschede weet haar plaats ook weer. Nu Roda nog 3 punten en heel Pathmos kan naar Top Oss! Zal op het veld dan toch dat gebeuren wat de KNVB achter de bestuurstafel niet voor elkaar kreeg?

 3. Geurt says:

  Die rotte Verbeek heeft een zwartwit hart en saboteert hier de rotzooi, maar het is nog niet te laat.
  Twente komt eraan, al weet ik niet hoe laat.

 4. Jeroen says:

  Ja op 18 augustus om 20:00 uur in Oss om tegen Top Oss te moeten aantreden 😀

  • Geurt says:

   Als het zo is, is ‘t zo. Gaan we met 2000 man, want we blijven altijd groter en de supporters trouwer.
   Twente is er voor de hele regio, Heracles voor een paar achterstandswijken en probleemgezinnen. En voor de grootste horrorclown in de voetballerij, Smit.

   • Hans says:

    Probeer nu eens voor 1 keer jezelf niet zo voor lul te zetten geurtje.
    Ten eerste komt er geen hond meer bij degradatie en waarschijnlijker nog gaat dan gewoon de stekker eruit..klaar.

 5. Paul@gmail.com says:

  Gezien alle reacties hieronder is het net alsof ik de wedstrijd in het stadion opnieuw beleef. Tuurlijk won Heracles op basis van meer balbezit deze heerlijke pot voetbal. Ook FC Twente, de eerlijkheid gebied dat te zeggen, had een paar kansjes. Gelukkig gingen die er niet in en bleef de meest aanvallende ploeg, over de gehele wedstrijd gerekend, winnaar van deze Twentse derby. Dat het zuur is voor Enschede en omgeving is nu eenmaal zo. De stand op de ranglijst zegt dat nu eenmaal, maar toch…. Van mij mag FC Twente best in de Eredivisie blijven spelen, desnoods door nacompetitie. Is voor de gehele regio goed, zeker ook economisch dat er twee clubs op het hoogste niveau acteren.

 6. Jeroen says:

  Een jaartje JL zou niet verkeerd zijn voor de praatjesmakers uit Enschede. Even de organisatie ‘ resetten’ en opnieuw beginnen. Schulden aflossen en nieuwe elftal opbouwen, dat kun je Verbeek wel toevertrouwen.
Archief