Heracles-coach Stegeman: ‘Ik zag FC Twente sterker en sterker worden’

Geplaatst op 21 september 2014 door   ·   Geen reacties

stegemanALMELO – De streekderby was nog maar een minuut of vijftien oud, toen veel voetballiefhebbers als doorhadden dat FC Twente de meeste kans ging maken op de overwinning. Heracles was goed gestart, had het initiatief en ging fris en fruitig op zoek naar een doelpunt. Maar FC Twente bleef rustig en scherp als het nodig was en op een aantal posities zag je al dat ze daar betere spelers hadden dan de thuisclub. ‘We lieten zien dat we agressief konden voetballen en dat we de ruimtes kunnen benutten die we zelf creëerden. Toen Heracles 1-0 scoorde, bleven we rustig en probeerden we zoveel mogelijk te domineren en druk te geven. Toen kort voor rust de 1-2 en 1-3 vielen, deelden we tegelijk een mentale tik uit. Dat was goed’, memoreerde Schreuder die na de rust had geconstateerd dat zijn ploeg minder scherp was. Toen was de wedstrijd al gespeeld, zeker toen Mokhtar de vierde treffer van FC Twente scoorde. ‘Ik was bang dat het een moeilijke wedstrijd zou gaan worden, als we er niet klaar voor zouden zijn.’

Heracles-coach John Stegeman (foto), vorig seizoen medestudent van Schreuder op de cursus coach betaald voetbal, vond dat zijn ploeg ook agressief aan de wedstrijd begonnen was. ‘Maar ik zag FC Twente sterker en sterker worden. In de rust hebben we gezegd dat we moesten blijven voetballen. Simon Cziommer kreeg een goede kans op een doelpunt, maar het werd geen 3-2. Dan had je terug in de wedstrijd kunnen komen. Dat we van deze goede ploeg hebben verloren is geen schande, maar wel vervelend en teleurstellend. We zullen snel de draad weer op moeten pakken, want woensdag hebben we alweer een wedstrijd.’ Heracles speelt dan een bekerwedstrijd tegen de amateurs van HBS.