Vrijdag 29 maart 2024

Heracles en Twente winnen richting Heerenveen en PSV

Geplaatst op 28 juli 2019 door   ·   Geen reacties

ALMELO/ENSCHEDE – In hun laatste oefenwedstrijden wonnen Heracles en FC Twente vandaag van respectievelijk Leverkussen en Konyaspor. Heracles zegevierde met 3-4 en Twente met 1-0.

Op bezoek in Leverkussen vielen de doelpunten als rijpe appelen van de boom dankzij Sylvester van der Water, Mauro Junior, Adrian Szöke en Cyriel Dessers. Heracles speelde fris en fruitig, Leverkussen was gelijkwaardig, maar gin slordig om met de kansen. In het tweede bedrijf scoorden Duitsers wel en stond het zomaar gelijk. Mauro Junior zette de Almeloërs opnieuw op voorsprong, wéér kwam Leverkussen langszij, het ging nu heen en weer, maar uiteindelijk had Heracles het laatste woord.

FC Twente won op het geliefde veld in Fleringen met 1-0 van het Turkse keurkorps van Konyaspor. De enige treffer van de Enschedeërs kwam in de tweee helft op het conto van Javier Espinosa tekende na rust voor de enige treffer van de wedstrijd. De nieuwelingen Keito Nakamura en Giorgi Aburjania bleven in afwachting van een werkvergunning nog buiten de wei. Ook de nieuwe spits Emil Berggreen kwam nog niet in actie wegens naweeën van een blessure.