Vrijdag 6 december 2019
Twentesport

Heracles wint derby met Mauro Junior en ‘n dosis geluk

Geplaatst op 20 september 2019 door   ·   4 Reacties

ENSCHEDE/ALMELO – Het beste veldspel kwam vanavond in de derby tegen Heracles zeer overtuigend van FC Twente, maar de beste individuele acties waren met name in de tweede helft van de Almeloërs in het algemeen en Mauro Junior in het bijzonder. Dat verklaart de 2-3 overwinning voor Heracles, waar tegen deze achtergrond weinig op valt af te dingen. Al was het absoluut ook een gelukkige zege.

Net als zeven jaar geleden scoorde een jong buitenlands talent twee keer voor de zwart-witten. In 2012 was het Everton Ramos da Silva die twee treffers op zijn naam kreeg en nu dus Mauro Junior. Door de overwinning maakt Heracles een sprong voorwaarts op de ranglijst en raakt FC Twente zijn ongeslagen status kwijt. Het verschil op de ranglijst bedraagt nu één punt.

Niet hoogstaand
Het was geen hoogstaande wedstrijd, maar wel een zinderende, van beide kanten en uiteindelijk won de gelukkigste, mede doordat de beste onmachtig was in de afwerking. In de eerste helft had FC Twente, gepassioneerd aangevuurd door een bomvolle Veste, het beste van het spel, wat al rap manifest werd toen schitterend voorbereidend werk van Javier Espinosa doeltreffend werd afgerond door Aitor Cantalapiedra. In het vervolg lag de 2-0 meer voor de voet dan de 1-1, want Heracles speelde voor de rust rommelig en onbesuisd.

Weg-is-weg
Niettemin liet de ploeg uit Almelo wel kort voor de voorgeschreven onderbreking de gelijkmaker op de borden brengen toen Cyriel Dessers een lompe hengstenbal van Robin Pröpper, zo’n weg is weg– poeier, opving en tot een werelddoelpunt verhief. Doordat doelman Joël Drommel als aan de grond genageld op de vijf meter vijftig stond, was hij kansloos op de bekeken schuiver. Het werd tartend met de wet van de juiste verhoudingen op slag van rust zelfs 1-2, waarbij wel moet worden aangetekend dat de goal van Mauro Junior van grote klasse getuigde. Een geluk voor de verder onzichtbare Almeloërs, waardoor hen de Enschedese thee prima zal hebben gesmaakt.

Fraaie combinaties
Na de rust nam bij Heracles met het vertrouwen ook de vaardigheid toe, al liet de ploeg wéér FC Twente het spel maken, waar de Enschedeërs onvoldoende voordeel uit peurden; ze lieten veel kansen liggen door fraaie combinaties niet af te ronden. Heracles gokte op de uitbraak bij balverlies van de tegenstander (experts noemen dat de omschakeling) en kwam door wederom een weergaloos doelpunt van PSV-huurling Mauro Junior op 1-3. FC Twente bleef dominant, wat Heracles best leek te vinden, al was het overwicht van de thuisclub minder dan voor de pauze. Vlak voor tijd bracht invaller Emil Berggreen van FC Twente nog even de spanning terug door de aansluitingstreffer op zijn conto te schrijven.

FOTOGRAFIE: Cees Elzenga

Delen is sportief

Reacties (4)

 1. Hans says:

  Keurige overwinning zoals je die uiteraard mag verwachten tegen een promovendus,die weliswaar de competitie (met ietwat geluk)prima zijn gestart.

 2. Geurt says:

  Dankzij de VAR, veel klutsballen en een paar slaapmomenten van de Twentse defensie roven de plattelanders de punten mee naar hun erf. Hoe dan.
  Afgaande op de nachtelijke beelden vanuit het darp leek het wel of Mark Rutte was afgetreden. Hoe moet dat als we het Songfestival nogmaals winnen ? En moeten boeren niet elke dag om 4 uur de bedstee uit ? Dat hebben ze vanmorgen met een brakke harses dus geweten.
  Evenwel, gefeliciteerd.

 3. Hans says:

  Huillie huillie en gewoon doorgaan met het beledigen van ‘de oude Dame ‘,zoals we je kennen.
  Iig fijn weekend.

 4. Jeroen says:

  Ach Hans deze coke snuiver moet je niet serieus nemen. De man is helemaal de weg kwijt door een overdosis en nu krijgt hij met zijn clubje ook nog eens een draai om de oren van ‘ calimero’ . Met effectiviteit, wilskracht en de extra kwaliteiten van Mauro Junior win je van prutsers en een team die zonder enig idee voetbalde. Ze zetten in de 68e minuut een extra lange spits in en blijven combinerend door het midden spelen ipv de spits over de vleugels te bedienen. Twente viel aan tot aan het 16 meter gebied, toen hield het op en was het simpel verdedigen voor Heracles. Het feit dat Blaswich een rustige avond had zegt daarom heel veel.
Archief