Woensdag 17 juli 2019
Twentesport

Herboren

Geplaatst op 21 januari 2019 door   ·   1 Reactie

De eredivisie kwam weer op gang en het was meteen heel aangenaam qua spanning en bijzondere uitslagen. De ongenaakbaren (PSV & Ajax) kwamen in moeilijkheden, de schlemielen (De Graafschap en PEC) schoten uit hun slof. Heel verrassend allemaal. Een van de weinige uitslagen die niemand verbaasde was die van Heracles. Traditiegetrouw verloren de Almeloërs de eerste wedstrijd na de winterstop, net zoals ze ook vaak de laatste wedstrijd van de competitie verliezen. De Almeloërs hebben zo hun eigen stokpaardjes.

Het was ook het weekend van de vergeten spelers. Een handjevol bekende namen zat al een tijdje onder het stof en ineens kropen ze in de winterpauze te voorschijn en werden opgevrolijkt weer op het veld neergezet. Het is prachtig dat ze meteen uitblonken. Zie de Elftallen van de Week op de websites van het AD, de Telegraaf, VI en Voetbalprimeur. Het zijn de jongens die vastgevroren leken op de reservebank, maar plotseling opstonden en ineens ontdooiden in het volle licht van de schijnwerpers.
Ricardo van Rhijn speelde al enkele keren in Oranje, hij verdween van de radar, ook bij zijn huidige club AZ en ineens is hij uitblinker. Fabian Serrarens was langzaam maar zeker persona non grata geworden in Doetinchem, eergisteren echter scoorde de Amsterdammer voor zijn eigen mopperende fans drie keer. Het gemopper maakte in een mum van tijd plaats voor en bijna-heiligverklaring.

Zijn doelman Hidde Jurjus had het een tijdje geleden zo bont gemaakt dat hij werd gedegradeerd tot bankzitter. Gisteren stond de Lichtenvoordenaar bij VI in het sterrenelftal van de week. Nicklas Pedersen is bij Emmen steevast reserve, maar als zijn ploegmaten in nood zitten, verlost hij hen met fraaie doelpunten. Ook hij staat bij VI in de eliteploeg van het weekend.

Twee spelers kregen een plek in alle elftallen die werden geformeerd uit de uitblinkers van de afgelopen dagen, Renato Tapia en Thomas Bruns (foto). Tapia kennen we nog als de talentvolle Peruviaan van FC Twente die daarna bij Feyenoord vastliep. Hij veroverde als huurling van Willem II in de partij tegen NAC regelmatig de bal in de duels die hij aanging en vooral ook passte hij hem nagenoeg steeds naar een medespeler. Hulde voor de kleine Zuid-Amerikaan die morgenavond met Willem II in de Veste te zien is tegen zijn oude club (bekerwedstrijd kwartfinale).

Bruns leek een paar jaar geleden een topper te gaan worden. Ikzelf voorspelde hem na zijn jeugdjaren op de voetbalacademie in Hengelo en de jaren bij Heracles een plek in een van de vijf beste ploegen van het land. IJverig, hard,  technisch, scorend vermogen, slim en inmiddels ervaren. Maar bij Vitesse haperde zijn loopbaan. Bruns is een speler die iedere trainer zich wenst, maar je moet er van hem geen twee in een elftal hebben, omdat hij graag buiten de kaders gaat, die de coach heeft uitgestippeld. Bij FC Groningen stond hij plotseling weer op met twee fraaie goals. Mooi voor hem.

Eén kanttekening voor wat Tapia en Bruns betreft: de tegenstanders (resp NAC en Heracles) waren uitermate zwak. Ze kregen dus volop de kans om een hoofdrol te spelen. Eens kijken hoe het volgende week gaat met beide middenvelders en ook met Serrarens, Van Rhijn, Jurjus, Pedersen en die andere herontdekte mannen.

 

 

Delen is sportief

Reacties (1)

  1. Steven Bruins says:

    “de schlemielen (De Graafschap en PEC)”

    En dat zegt Gijs Eijsink een supporter van Twente die fan is van de meest verrotte club van Nederland dat in de KKK divisie speelt. PEC Zwolle gaat nu wel klimmen met Stam nu als trainer wees daar maar niet bang voor vriend.
Archief