Donderdag 13 december 2018
Twentesport

Het is klaar bij FC Twente    

Geplaatst op 12 maart 2018 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – Je kunt over de supporters van FC Twente van alles zeggen, maar vooral dat ze dit seizoen uiterst geduldig zijn geweest. Na de zevende plaats van afgelopen seizoen werd er niet moeilijk gedaan toen de resultaten dit seizoen flink tegenvielen. Het afscheid van trainer Rene Hake vormde ook geen enkel probleem, net als de komst van zijn opvolger Gertjan Verbeek.

Zelfs toen de trainerswissel slecht uitpakte, Verbeek haalt gemiddeld 0,56 punt per wedstrijd, waar dat onder Hake nog 0,75 was en het aantal tegendoelpunten ging van 1,2 naar 2,1 per wedstrijd, bleef het rustig. De fans bleven er in geloven, op basis van de gedachte dat op de tribune iedereen achter het elftal stond en spelers en staf hun uiterste beste deden.

TV-optredens als breekpunt
Zo was het, tot de wedstrijd tegen Heracles. Daarbij was het niet eens de vernederende nederlaag tegen de kleinere buurman, die het breekpunt vormde. Het was de onverschilligheid bij de verantwoordelijken. Gertjan Verbeek, die op tv vertelde dat het helemaal niet verkeerd was voor en club om te degraderen. Hij doelde daarbij op het Duitse HSV, maar de Twente fans voelden het als een dolksteek, hun trainer die berustte in het onvermijdelijke. Dat hij dan ook nog eens op TV zat te analyseren, terwijl de aanstaande tegenstander Willem II gehakt maakte van PSV maakte het alleen maar erger. Ook de baas van Verbeek, Jan van Halst bleek een lucratief TV-optreden te verkiezen boven hard te werken aan de crisis waar FC Twente in verkeerd.

Daarmee was het ineens klaar. Supporters orgaan Twente Verenigt kwam met een statement dat aan duidelijkheid niets te wensen overliet. De fans hopen de club wakker te schudden en te laten beseffen dat de afgrond bijna niet meer te vermijden is.

Statement van de fans
“Gertjan Verbeek kwam afgelopen seizoen bij zijn grote liefde FC Twente. Van die liefde is na een half jaar weinig meer te merken. Gertjan koos ervoor plaats te nemen bij het programma de Eretribune bij FOX Sports een dag na de pijnlijke nederlaag bij buurman Heracles Almelo. Hij trapte hiermee 300.000 FC Twente aanhangers vol tegen de schenen en met de opmerking “dat het soms wel goed is als een club degradeert” raakte hij ze vol in hun rode hart. Twente, verenigt! eist 100% focus op het sportieve lijfsbehoud. Daar past geen enkel (prive) tv optreden van Gertjan Verbeek en Jan van Halst bij. Dit moet per direct stoppen.”

“De oorverdovende stilte vanuit de Raad van Commissarissen, de toezichthouder op de directie, verbaast ons zeer. Daarom doen wij een dringende oproep aan de Raad van Commissarissen om na het laatste fluitsignaal van dit seizoen een onafhankelijk onderzoek in te stellen naar de volgende zaken; aankoop- en technisch beleid, commercieel beleid en resultaat, de zichtbaarheid van de beleidsmakers en de sportieve prestaties. De uitkomst en aanbevelingen van dit onderzoek moeten bindend zijn.” Zo lieten de fans weten.

Willem II als eindstation?
Het is een signaal vergelijkbaar met dat wat de Willem II fans afgelopen week afgaven. Daar moest de trainer vertrekken en werd aansluitend met PSV vertrokken. Of het zover komt in Enschede zal dit weekend duidelijk worden. Uitgerekend tegen het ontketende Willem II moet gewonnen worden. Lukt dat niet, dan is niet alleen degradatie weer een stukje dichterbij, maar lijkt het einde voor Verbeek en Van Halst bij FC Twente dichtbij.

 

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief