Vrijdag 29 maart 2024

Wonder van FC Twente houdt stand: 2-3 winst in Sittard

Geplaatst op 15 september 2019 door   ·   1 Reactie

SITTARD/ENSCHEDE – Het wonder van de rentree van FC Twente in de eredivisie lijkt geen einde te kennen, want vanmiddag werd in Sittard de uitwedstrijd tegen Fortuna met 2-3 gewonnen. In de eerste helft kwamen de Enschedeërs op 0-2 door treffers van Keito Nakamura en even later was het Javier Espinosa. Beide doelpunten waren van grote schoonheid. Met het rustsignaal in aantocht kreeg Nakamura wel een rode kaart.Je zou vermoeden dat het in de tweede helft daardoor tricky zou worden.

Na de thee werd ondanks het ondertal niettemin eerst 0-3 door Giorgi Aburjania die in zijn eerste goal scoorde. Daarmee leek de pot gespeeld, maar allengs ging de man-minder-situatie bij FC Twente toch opspelen Dat had ook te maken met een ongelukkig eigen doelpunt van Haris Vuckic, maar echt in nood geraakte FC Twente niet, mede door – voor de zoveelste keer – uitmuntend keeperswerk van doelverdediger Joël Drommel.

Salto Verbijstering
Fortuna, dat vooral verdedigend een dramatische eerste helft speelde, kwam in de loop van de tweede helft op toeren, maar pas in blessuretijd liet lieten de groen-gelen de aansluitingstreffer noteren. De maker van die goal, de spits Amadou Ciss, besloot die goal langdurig met de supporters te vieren, met salto’s en al, terwijl de seconden wegtikten. Dat speelde FC Twente in de kaart en deed Fortuna-trainer Sjors Ultee in woede ontsteken. Hij kwam er na afloop nog op terug. Hij zei vol verbijstering op terug te kijken, want zo vervloog de kans om in extremis nog 3-3 te spelen.

Goede eerste helft
Volgens trainer Gonzalo Garcia Garcia van FC Twente speelde zijn ploeg een goede eerste helft, maar werd de druk groot toen het team in de tweede helft met tien man stond. ‘Toch hebben we’, aldus de Twente-traine, ‘gedisciplineerd gespeeld en geknokt voor deze overwinning.’

fotografie: fctwente.nl