Vrijdag 19 april 2024

Rode kaart wordt Jong FC Twente fataal in duel tegen Roda JC

Geplaatst op 20 oktober 2014 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE  – Jong FC Twente heeft maandagavond de thuiswedstrijd tegen Roda JC verloren. De bezoekers namen voor rust een 2-0 voorsprong door doelpunten van Johan Plat. Bij die ruststand bleef het, mede doordat FC Twente doelman Sonny Stevens zich wist te onderscheiden door een groot aantal reddingen te verrichten.

Het waren de Limburgers die als beste aan de wedstrijd begonnen. Met schoten uit de tweede lijn werd Sonny Stevens in de openingsfase al enkele keren op de proef gesteld. Even leek de ploeg van trainer Jan Zoutman zich onder de Limburgse druk uit te spelen en waren er ook kansen. Shadrach Eghan kwam tot een schot en ook Torgeir Børven kwam dichtbij een treffer. Vervolgens nam Roda het spel over. Toch was er voor Jong FC Twente weinig aan de hand tot Brem Soumaoro rood kreeg na een overtreding op Ard van Peppen. Met nog tien spelers op het veld slaagden de Twentse Beloften er niet meer in de Limburgers van doelpunten af te houden. Johan Plat wist binnen vijf minuten twee keer het net te vinden en daarmee vroegtijdig voor de beslissing te zorgen.

Na rust behield Roda JC het veldoverwicht en waren de bezoekers een aantal keren dichtbij de derde treffer. Het was Stevens die zich wist te onderscheiden door meerdere keren met reddingen doelpunten te voorkomen. Jong FC Twente zette er weinig tegenover al bleef de ploeg wel proberen terug in de wedstrijd te komen. Met een ondertal aan spelers lukte het niet een vuist te maken, waardoor Roda JC het duel eenvoudig uit speelde.

Jong FC Twente – Roda JC 0-2 (0-2)
29. Plat 0-1, 34. Plat 0-2