Dinsdag 23 april 2024

Jong FC Twente verliest onnodig van Excelsior

Geplaatst op 21 april 2014 door   ·   Geen reacties

Enschede Jong TwenteJong FC Twente Cas Peters©foto eric brinkhorstENSCHEDE – Jong FC Twente is maandagmiddag met 2-1 onderuit gegaan tegen Excelsior. De Rotterdammers kwamen door een doelpunt van Lars Hutten op een vroege voorsprong. Na rust verdubbelde Jordan Botaka de score voor de nummer drie van de Jupiler League. Cas Peters deed tien minuten voor tijd nog wat terug namens de thuisploeg, maar verder kwam het elftal van Jan Zoutman niet. Deze nederlaag betekende de tweede in vier dagen. Afgelopen vrijdag ging Jong Twente ruim onderuit in Helmond.

De beloften van FC Twente begonnen dramatisch aan het duel. Excelsior brak na vijf minuten via Lars Veldwijk simpel door op links,  hij kon de bal voorgeven op de vogelvrij staande Lars Hutten die mooi afmaakte. In de eerste helft, waarin Jong Twente vlak voor rust enkele goede kansen kreeg, kwamen de elftallen niet echt aan het voetballen. Excelsior had qua balbezit een licht overwicht, maar de kansen waren voor de Tukkers. Cas Peters, Kristopher Vida en Bilal Ould-Chikh kregen kansen op de gelijkmaker.

Ook in het tweede bedrijf was goed positiespel schaars in de Grolsch Veste. Jong FC Twente, dat op het middenveld de slag verloor, kreeg zelfs de tweede Rotterdamse treffer om de oren. Jordan Botaka was de gevierde man. Cas Peters, die de beste man aan Twentse zijde was, scoorde knap uit de rebound na een schot van invaller Tim Hölscher. In de tien minuten speeltijd die nog volgde stichtte Jong Twente nog wel gevaar, maar tot een terechte gelijkmaker kwam het niet.

Jong FC Twente – Excelsior 1-2 (0-1)