Vrijdag 29 maart 2024

Jong FC Twente verslaat beloften van PSV

Geplaatst op 14 april 2014 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – Jong FC Twente heeft maandagavond gewonnen van Jong PSV. In De Grolsch Veste won de ploeg van trainer Jan Zoutman met 2-0 door doelpunten van Thijs Bouma en Kristopher Vida.

In de eerst helft was Jong PSV de bovenliggende partij. De gasten kregen een aantal mogelijkheden via de snelle voorhoedespelers. Met name Alex Schalk was enkele keren dicht bij een treffer. Het was doelman Sonny Stevens die zich met enkele goede reddingen wist te onderscheiden.

Na rust waren de rollen omgedraaid. Jong FC Twente controleerde de wedstrijd en was een aantal keer dicht bij een doelpunt. Zo trof Kristopher Vida na een schot van Alvin Daniels de paal en raakte hij even daarna met een kopbal de lat. Na een vrije trap van Clint Leemans tikte Stevens de bal uit de kruising. In de slotfase sloeg Jong FC Twente alsnog toe. Eerst was het Thijs Bouma die een vrije trap van Bilal Ould-Chikh knap binnen kopte. Vier minuten later schoot Vida diagonaal de 2-0 binnen en zorgde daarmee voor de beslissing.

Jong FC Twente – Jong PSV 2-0 (0-0)
Scoreverloop: 82. Bouma 1-0, 85. Vida 2-0