Dinsdag 19 maart 2024

Jong FC Utrecht blijkt geen probleem voor FC Twente

Geplaatst op 22 oktober 2018 door   ·   Geen reacties

UTRECHT – De talenten van FC Utrecht bleken geen enkel probleem voor FC Twente. De beloftenploeg kreeg een 1-6 nederlaag te verwerken en mocht blij zijn dat de Enschedeers niet de dubbele cijfers haalden.

Een strafschop benut door Tom Boere leidde de ruime zege in. Tot het penalty moment was er nog weinig verschil te merken tussen beide ploegen. Na een overtreding op Ricardinho mocht Boere aanleggen en voor de vijfde keer dit seizoen vanaf de stip proberen te scoren. Ook de vijfde poging was raak. Na die treffer bleek het verdere verzet van Utrecht niet noemenswaardig. Kort na de 0-1 verdubbelde Javier Espinosa, op aangeven van Rafik Zekhnini de score. Vervolgens was er rood voor Utrecht verdediger Sylian Mokono, die na geel bij de strafschop nu opnieuw in de fout ging en vroegtijdig mocht gaan douchen. Zekhnini stelde Aitor in staat om nog voor rust de wedstrijd te beslissen met de 0-3.

Na rust scoorde Espinosa de 0-4 voordat Nick Venema wat terug deed namens de thuisploeg. Invaller Jari Oosterwijk, massaal toegezongen door de Twentse fans, voegde nog twee treffers toe aan de score, waardoor het duel in 1-6 eindigde.

Jong FC Utrecht – FC Twente 1-6 (0-3)

Score: 11′ Boere 0-1 (pen.), 14′ Espinosa 0-2, 41′ Zekhnini 0-3, 56′ Espinosa 0-4, 62′ Venema 1-4, 69′ Oosterwijk 1-5, 78′ Oosterwijk 1-6
Scheidsrechter: Perez