Vrijdag 17 januari 2020
Twentesport

Kees Rijvers (2)

Geplaatst op 21 oktober 2019 door   ·   2 Reacties

Je schaamt je toch je ogen uit je kop: je nodigt oud-trainer Kees Rijvers uit, maakt hem alsnog erelid – wat natuurlijk al jaren (decennia) geleden had moeten gebeuren. Voor de zekerheid doe je dat als club voor een wedstrijd tegen een club waar je met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid van zal winnen, Willem II.

En dan verlies in een waardeloze wedstrijd met misselijkmakende overtredingen. Voor de ogen van een man die altijd proper voetbal propageerde. Twente mag blij zijn dat Rijvers het erelidmaatschap bij de ingang niet meteen weer inleverde, onder het mompelen van de woorden: ‘Twente is mijn club niet meer, wat een armoede…’.

Een dag later keek Rijvers op televisie naar Heracles. De club die in zijn jaren als trainer van FC Twente de kleedkamers in Het Diekman schoonmaakte, de leden van Heracles mochten met korting naar de wedstrijden komen kijken, daar konden ze wat van leren…

Heracles moest dit weekend naar Rotterdam, naar de club die als eerste Nederlandse club de cup met de grote oren naar Nederland haalde en waar Rijvers ook een aantal jaren onder contract heeft gestaan als voetballer. En de ooit grootste club van de wereld werd te kijk gezet door een paar boeren uit Almelo.

Nee, je moet Rijvers maar even een paar dagen niet bellen…

Delen is sportief

Reacties (2)

  1. Robbert says:

    Beste Jan, weet jij nu nog steeds niet dat het huidige FC uit Enschede een doorsnee eredivisie club is geworden met middelmaat. Dat je Willem II thuis niet automatisch een één op het totoformulier kan invullen! Met Schenk en Bijen in het centrum heb je een verdedigingsblok van eerste divisieniveau. Nu moeten het Twentse volk nog eens gaan inzien dat je voor het betere voetbal in de regio 20 km verder op moet zijn. Volgens mij weet jij dat al! Nu de slaopers ut Riessen, Wierden, Markelo en Vjenne nog.

    • Geurt says:

      Al was Calimero nog 400 jaar ouder dan FC Twente, de ware voetbalcultuur, sfeer en traditie vindt je nergens aans dan in Enschede. Vandaar, mien jong.
Archief