Dinsdag 23 april 2024

Late treffers bezorgen FC Twente een kater in bekerstrijd

Geplaatst op 22 september 2016 door   ·   Geen reacties

twente-utrecht-02ENSCHEDE – Terwijl FC Twente en FC Utrecht zich bij een 1-1 stand al opmaakten voor een verlenging, sloeg FC Utrecht alsnog toe. Sébastien Haller scoorde in de 88e minuut en zorgde er daarmee voor dat zijn ploeg de volgende ronde bereikte. Richairo Zivkovic bepaalde in blessuretijd de eindstand op 1-3.

Het duurde lang voordat het bekerduel op gang kwam. Na zeventien minuten opende Zivkovic de score. De aanvaller toucheerde een schot van Nacer Barazite, waardoor Nick Marsman kansloos was. Vervolgens trokken de bezoekers zich massaal terug op eigen helft en lieten het spel aan FC Twente. De Tukkers bleken zich geen raad te weten met al dat balbezit en kwamen lange tijd niet verder dan wat speldenprikjes van Yaw Yeboah.

Dat FC Twente er toch in slaagde om gelijk te maken was ook meer geluk dan opzet. Een vrije trap raakte de Utrechtse muur, waarna de bal precies voor de voeten kwam van Enes Ünal. De Turkse spits schoot ahrd raak. Vervolgens ontstond er opnieuw een schaakspel, waarin beide ploegen vooral niets wilden riskeren. Terwijl iedereen zich opmaakte voor een verlenging en misschien wel strafschoppen, sloeg FC Utrecht in de persoon van Haller toe. Na een ongelukkig moment bij een ingooi besefte de Twentse defensie pas wat er gebeurd was, nadat de Fransman had gescoord. Zivkovic zorgde in blessuretijd voor de definitieve beslissing.