Donderdag 28 maart 2024

Makkelijke avond en zege FC Twente, minder voor Vak-P

Geplaatst op 15 april 2017 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – FC Twente heeft een eenvoudige overwinning geboekt op NEC. De Nijmegenaren lieten geen moment zien te strijden voor handhaving en werden naar een 3-0 nederlaag gespeeld.

Het werd een vreemd avondje Twente. De eerste fase van de wedstrijd stond in het teken van de actie van supportersgroep Vak-P, die er voor kozen hun deel van het stadion voor rust leeg te laten. Zonder de sfeermakers heerste een aparte sfeer in het stadion. Het leek de spelers niet te deren, want FC Twente begon goed aan de wedstrijd.

Scoren uit een corner

Voor het eerst dit seizoen slaagde FC Twente er in te profiteren van een corner. Enes Ünal kreeg na een hoekschop in de twaalfde minuut alle ruimte om zijn zestiende competitietreffer binnen te koppen. De spits scoorde voor de vierde thuiswedstrijd op rij. Ook het vervolg was voor FC Twente, waar Yaw Yeboah met zijn poging de lat raakte.

Goede wedstrijd

Na rust bekroonde Fredrik Jensen een sterk optreden wel met de 2-0. Op het moment dat de Fin scoorde, zaten de meeste supporters van Vak-P ook weer op de tribune. Door middel van spandoeken hadden zij hun punt gemaakt en de politie-actie in hun supportershome nogmaals veroordeeld. In de slotfase bekroonde Ünal zijn goede wedstrijd met een tweede doelpunt. De Turk bepaalde daarmee de eindstand op 3-0.

FOTOGRAFIE: Cees Elzenga

FC Twente – NEC Nijmegen 3-0 (1-0)
Scoreverloop: 12. Ünal 1-0, 58. Jensen 2-0, 90+2 Ünal 3-0
Scheidsrechter: Kevin Blom
Toeschouwers: 25.100
Gele kaart: Breinburg en Bikel (NEC Nijmegen)

FC Twente: Marsman, Ter Avest, Andersen (76. Hooiveld), Bijen, Van der Lely, Mokotjo, Klich, Jensen (68. George), Yeboah (84. Seys), Ünal en Celina.
NEC Nijmegen: Delle, Heinloth (59. Burnet), Dumic, Golla, Fomitschow, Bikel, Breinburg (60. Von Haacke), Grot, Kadioglu (75. Groeneveld), Rayhi en Awoniyi.