Zaterdag 19 oktober 2019
Twentesport

Marino moet blijven

Geplaatst op 14 april 2019 door   ·   1 Reactie

Er gaan stemmen op om trainer Marino Pusic na afloop van dit seizoen bij FC Twente te ontslaan. In de slechtste traditie van de sportjournalistiek gaat dat geniepig. Er is geen bedrijfstak waar zoveel geroddeld wordt als het betaald voetbal. Bankzitters en betweters. Iedereen heeft een mening en dat moet ook. Een voetbalclub is van het volk, de supporters of wat daar allemaal voor doorgaat. Daar moet je over schrijven. En dan is veel geoorloofd.

Zo vindt anderhalve sportjournalist (een beroep dat sowieso een rare samentrekking van twee woorden is) dat Pusic het in Enschede allemaal fout doet: de training, de opstelling, de tactiek, het strijdplan – het is alles niks gedaan. En als dan de journalist ook nog trainer is… hoed je dan maar!

Maar ja, om de hulpsheriff van Bon Boys serieus te nemen lijkt overdreven. En los van de kritiek, ondertussen is de kans heel groot dat FC Twente na de degradatie van vorig jaar met Pusic als trainer na één seizoen weer terugkeert in de eredivisie. Alleen al daarom zou het vreemd zijn de trainer te ontslaan. Je kunt hem beter op een schild hijsen. Hij bracht vreugde en geluk in de harten van de grote en trouwe aanhang.

Er is behalve een prestatief argument ook een financieel argument, want Pusic ontslaan zou kosten met zich meebrengen, want een afkoopsom is wel het minste. Dat geld kan – als het er überhaupt is, via de Noabers of zo – beter aan andere zaken worden besteed, bijvoorbeeld niet te dure talentrijke spelers, want met de huidige selectie wordt het in de eredivisie een moeilijk verhaal, wat de promotie onder Pusic alleen maar knapper maakt. Bovendien moeten alle burgers van Enschede linksom of rechtsom opdraaien voor het kwijtschelden van vijf miljoen euro aan de club en het omzetten van negen miljoen aan schuld in achtergestelde (dus renteloze) leningen.

Een derde argument om met Pusic door te gaan is dat hij de regionale pers durft te trotseren. Die bestaat trouwens uit anderhalve man en een vrouwenhoofd, die bij wijze van zogenaamde duiding sketches opvoeren en meningen ventileren, en alles beter weten, waar niks tegen is, want leve de vrije pers, maar waar ook niks vóór is. Het schrijft stukken in de krant het schreef eerder René Hake weg, daarna Gertjan Verbeek en nu zou Pusic ook weg moeten. Ho, stop, Marino moet blijven.

Scipio

FOTO: archieffoto Marino Pusic (@Cees Elzenga)

Delen is sportief

Reacties (1)

  1. Matt says:

    Scipio is een Almeloer.

    Het Financiele argument is kul, low-budget trainer Pusic kan enkel schade aanrichten.

    Dit seizoen een schandalig foutenfestijn onder amateur Marino, ultra-zwak op de bank. Tactisch en strategisch een onbenul. Hele team rust op Aitor en Brama. Dan doe je iets niet goed.

    Pusic een bos bloemen geven en laten vertrekken naar de graafschap. Of hij nu in Juni bye bye gaat of in Oktober/November, hij kan geen elftal bouwen, dat geld is dus sowieso al verkwanselt.
Archief