Vrijdag 19 april 2024

Matig FC Twente wél naar laatste acht in bekertoernooi

Geplaatst op 18 december 2018 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – In een wedstrijd om snel te vergeten heeft FC Twente zich, ten koste van RKC Waalwijk, geplaatst voor de kwartfinale van het bekertoernooi. Een doelpunt van Xandro Schenk en een treffer vlak voor tijd van Jari Oosterwijk waren voldoende om de Waalwijkers opzij te zetten.

In een uiterst matige eerste helft nam FC Twente een 1-0 voorsprong. Het was een van de spaarzame mogelijkheden waaruit werd gescoord. Een vrije trap kwam uit bij de vrijstaande Xandro Schenk, die eenvoudig raak kopte. Peet Bijen deed dat even daarna op dezelfde wijze, maar zijn treffer werd geannuleerd. RKC zette er weinig tegenover de bezoekers gokten op de omschakeling maar hadden met Dylan Seys een spits die uitblonk in balverlies.

Na rust zakte het spelpeil steeds verder. Beide ploegen hadden meer foute dan goede passes waardoor er vooral veel balverlies was. Even was er de dreiging dat RKC alsnog gelijk zou maken. De Waalwijkers drongen aan, maar misten effectiviteit. In blessuretijd zorgde Jari Oosterwijk voor de bevrijdende en beslissende 2-0.

FC Twente – RKC Waalwijk 2-0 (1-0).
Score: 25. Schenk 1-0, 90. Oosterwijk 2-0.
FC Twente: Drommel, Nacho, Bijen, Schenk, Ricardinho, Aitor, Brama, Smith (46. Hölscher/86. Van der Heyden)), Espinosa, Oosterwijk, Boere (78. George).
RKC: Vaessen, Gaari, Lammers, Van Weert, Quasten, Mulder (52. Meulensteen), Rienstra, Vermeulen (59. Walian), Seys (88. Koenraad), Tahiri, Hansson.